Folyosói mondat

2013. szeptember 13. 17:21

A baloldal a tahóság mestere, Illés még nem olyan jó ebben. Tehát? „Erősödnie kell”? Erre kell gyúrnia, ahogyan a bölcs edző sejteti?

2013. szeptember 13. 17:21
Kálmán C. György
Első változat

„Most akkor idézem, mit mond a miniszterelnök:

»Illés Zoltán sajnos még nem tudott felnőni a baloldalhoz, úgyhogy még erősödnie kell.«

Nem is az, hogy ő maga (és bizonyára rajongóinak széles tábora) ezt a mondatot szellemesnek, ügyes riposztnak, mulatságos és minden további vitát lezáró válasznak tartja; nem is az, hogy ennyivel véli letudni azt, hogy elképesztően tahó államtitkárának szavait kommentálja. Hanem hogy ennek semmi értelme.

Lehetne szellemtelen, lehetne visszautasító, lehetne semmitmondó – de ez értelmetlen. Ha nagyon akarjuk, néhány értékelhető gesztust találunk benne – de a logika próbáján mindenképpen elvérezne. A mondat azt sugallja, hogy valamiben jobbak, teljesebbek, erősebbek a baloldalon – ezt bizonyára ironikusan kell érteni, tehát ez a minőség voltaképpen valami rossz. Vagyis: a baloldal a tahóság mestere, Illés még nem olyan jó ebben. Tehát? »Erősödnie kell«? Erre kell gyúrnia, ahogyan a bölcs edző sejteti? Legyen minél tahóbb, ez a cél?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. szeptember 14. 10:10
Igazából nem érdemes egy szót sem ejteni sem Orbán sem Illés produkciójáról hisz azt tudjuk ők kicsodák.Szánalmas ripacsok. De vajon ezek a szavak miért váltanak ki tetszést sőt örömujjongást sokakból. Bizonyára ha nekik címeznék mindezt akkor is ilyen boldogok lennének?
kuzmics
2013. szeptember 13. 23:52
Lecsapott a kálmánszí! Éles szemmel vette észre a miniszterelnöki bakit! Vajon miért nem ő a miniszterelnökünk? ...és ezért még fizetést is kap!
atila68
2013. szeptember 13. 18:44
CGyörgy nem érti. Én meg őt. Akkor én most feminista vagyok? Ő meg mi is?
abraka
2013. szeptember 13. 18:17
Illés bunkó. Prutty. Vagy mi a lófasz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!