Erdős Virág nagy köve

2013. szeptember 21. 11:32

A Kárpátia díjazásával az NKA saját trükkjének fogságába esett.

2013. szeptember 21. 11:32
Kálmán C. György
Első változat

„A Kárpátia díjazásával – és most hadd legyek rendkívül jóindulatú, szokásomhoz híven – az NKA saját trükkjének fogságába esett. Mint emlékezetes, L. Simon László keresztülhajtotta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében az Artisjus pénzének bizonyos hányadát az NKA osztja szét. Ennélfogva ha egy szerző, zenekar, kiadó sok (szerzői jogi) pénzt hoz, akkor azt tömni kell további apanázzsal, hogy aztán tovább lehessen fejni.

Álljunk meg itt egy pillanatra.

Képzeljük el, hogy az egyik jobb (mondjuk a berlini) filmfesztiválon a díjkiosztó gálán kiszólítják a színpadra a nagy formai újító, zseniális fiatal üzbég rendező mellé a legjobb epizódszereplőt, a Dick Bigg álnevű pornószínészt (az Idősödő Hófehérke a kohóban című filmből), majd rögtön a mesteri premier plánokról és borzongató atmoszférájú tájképekről ismert idős indonéz operatőr-mester után a Zamek, pisi a nyakba! 4. című fergeteges német vígjáték producerét díjazzák. Mert a fesztivál vezetősége úgy döntött, hogy a komoly anyagi sikert hozó alkotásokat valahogyan nyilvánosan értékelni kell, és ezt így vélik a legegyszerűbben megoldhatónak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cséfy
2022. november 23. 03:55
--
atila68
2013. november 04. 16:30
Mi van??? Erdős Virág mint Idősödő Hófehérke a Pisi a nyakba! 4. filmben??? Baszki! Betépve normális ember nem ír publicisztikát!
Taxin
2013. szeptember 27. 04:01
Fenét: a Kárpátiát Gyurcsány ötven megkerühetetlen embere egyike, Somorai László, Szerencsejáték RT-n keresztül támogatta - akkor rá se basztak, mert a Bródi osztotta a lóvét az Artisjusnál. Mot a hatvanéves tini picsán lett rúgva, és az eltársak távol kerültek a vályutól.
Taxin
2013. szeptember 27. 04:01
A Kárpátia elővette azokat a régi katonadalokat, amelyek felelevenitésére annakideján Cseh Tamást kérte fel Orbán Viktor. Meg is történt, csak addigra a nép az ő bölcsességével ismét magára hivta az MSzP-SZDSZ bűnszövetséget, igy a Cseh Tamás munkája semmiféle visszhangot nem kapott. Már hogyne lenne népszerű a Kártpátia olyan első és második világháborús nótákkal, amelyeket millióan és millióan dudorásztak titokban?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!