A gazdagságról

2013. szeptember 09. 08:19

Többen bosszankodnak a biztonsági őrökkel védelmezett, magánútról megközelíthető, csilli-villi kastélykát rejtő „tanya” láttán – de jól teszik?

2013. szeptember 09. 08:19
Kálmán C. György
Első változat

„Az itt következő pár sorban nem állítok semmit, és nem mondom meg a tutit, csak arra hívom fel az olvasót, hogy velem együtt gondolkodjon el: mennyi abban a demagógia, a csúnya irigység és a jogos felháborodás, hogy annyi embernek böki a csőrét – most épp az Orbán-lány esküvője ürügyén, de voltaképpen hetente találnánk rá példát – a fényűzés, a túl nagy gazdagság, az elérhetetlen luxus. Többen bosszankodnak a biztonsági őrökkel védelmezett, magánútról megközelíthető, csilli-villi kastélykát rejtő »tanya« láttán – de jól teszik? Nem kellene elfogadnunk a kapitalizmus huszonvalahanyadik évében, hogy van, akinek fut a szekér? Ráadásul mindezt az illető nem mutogatja, nem dörgöli az orrunk alá, hanem dicséretes szerénységgel rejtegeti – csak a szemfüles újságírók tárják a köz elé. Szóval: mi a baj? (...)

Nem jó irány, ha már a puszta jólét (vagy legyen – gazdagság) az őrjöngésig bosszantja azokat (és ilyenek egyre többen vannak, vagyunk), akik nehezen élnek (vagy egyáltalán nem tudnak megélni).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. szeptember 09. 14:20
Persze, igaza van. De csak részben. Itt nincs királyság, ahol az ember büszke, hogy a királynő milyen peckesen üli meg a lovat, vagy, hogy a királyfi vadászrepülőkön repked fel, s alá, és az éves rókavadászaton milyen "előkelőségek" jelentek meg, és a nőik milyen ruhacsodákban pompáztak. Ma már csak az van, hogy a Győző fia Viktor - lánya, a Ráchel nevű, milyen rongyrázás közepette megy férjhez, miközben az apja vagy 100 millióval turbózta fel állami pénzen az ifjú párt a menyasszonytáncon, melyet a Közgép nevű vőfély szervezett...
Senior
2013. szeptember 09. 10:18
Itt nem csak a gazdagsággal van gond, hanem az ezzel párosuló viselkedéssel. Újgazdag egyetemista hívja a csoporttársait bulizni egy menő helyre. Zömük nemet mond, erre nem futja. Ötletgazda a maradóknak: "Megvolt a prolipróba, mehetünk."
pedroamigo
2013. szeptember 09. 09:32
Azért van különbség az állami csecsen meggazdagodottak, vagy privatizációból meggazdagodottak és azok között akik saját erőből lettek akik. Az utóbbiakkal nincs bajom az első kettőnél viszont nem csodálkozom ha köpködnek...
Antigoné
2013. szeptember 09. 09:25
jav. Valamelyik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!