Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Tisztelet, tisztesség, kitartás

2013. szeptember 18. 10:56

Fontosnak érzem, hogy a családok összetartsanak, egymást tiszteljük és megbecsüljük. Interjú.

2013. szeptember 18. 10:56
Gyurta Dániel
Magyar Kurír

Katolikus rendezvényen vállalt védnökséget. Miért tartotta ezt fontosnak?

Fontosnak érzem, hogy a családok összetartsanak, egymást tiszteljük és megbecsüljük. Másrészt nagy hatással volt rám Antal János atya, aki a Veres Péter Gimnáziumban etika órán nevelt bennünket. Nagyon szerette a fiatalokat, és ők is viszont. Megértette őket, minden témában jártas volt.

Gyerekkorára visszagondolva milyen értékek kaptak hangsúlyt életükben?

A család volt a legfontosabb. A tisztelet, tisztesség és kitartás. (…)

Megjárt hullámvölgyet is. Mi segített kijönni? Mire alapozhatott?

Hittem magamban, volt célom, tudtam mit szeretnék elérni. Nagy segítséget jelentett viszont, hogy az edzőim kitartottak mellettem, és a családom is bízott a sikerben.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2016. május 16. 19:39
Csak végig kell nézni, hogy minden sportágban a magyarok micsoda kiemelkedő teljesítményt nyújtanak! Szívet melengető érzés, hogy a Kormány kiemelt támogatással van a sport iránt. Ép testben, ép lélek. Gyurta Dani tökéletes példa rá. A kötelezővé tett Etika, vagy Hittan és erkölcstan oktatást ellenzőknek nem ártana ezt a cikket elolvasni (hogy felfogják, legalább 20-szor)
balbako_
2013. december 03. 15:10
Ez a fiatalember bizonyított sportban, emberségben, hazafiasságban. Példaképe lehetne az ijúságnak.
GV0917
2013. november 26. 20:24
Gratulálok Danikám!Nemcsak kiváló sportember vagy, de IGAZ EMBER is! Az már más, hogy a "CSALÁD" fogalmának a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ALKOTMÁNYA által értelmezett meghatározása ellen Amerikától az EU baloldali frakcióival bezárólag(de főleg a hazai "értelmiség" baliberális csoportjai) hevesen tiltakoznak!Akkor hogy várjuk el a családok összefogását, mikor mindenki saját nem kicsi"koloncaival " küzd egyedül!. Pedig néha igazán csak a "Vox humana " segítene. Nem olt szomjat, de enyhít, mint egy símogató kéz, egy nedves kendő,vagy egy szívből jövő bíztató szó!
Fahrenheit 451
2013. október 19. 23:43
"Tisztelet, tisztesség, kitartás" Amikor a rákosi-érában János bácsit úgy köszöntötte a párttitkár, hogy "Szabadság", János bácsi azt válaszolta, hogy "Az kéne, meg egy kis eső".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!