Az MTVA megijedt az Arany Mikrofonállvány Díjtól

2013. szeptember 11. 08:51

Tegnap behívtak az M1 Az Este című adásába. Azt válaszoltam, hogy Obersovszkyval én nem ülök le, mert ő nem riporter, hanem mikrofonállvány.

2013. szeptember 11. 08:51
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

A Demokratikus Koalíció elnöksége megalapította az Arany Mikrofonállvány Díjat. A díjat, amely egy álló aranyszínű mikrofonállvány, amit annak ítélünk oda, aki a közszolgálati rádió vagy televízió politikai riportereként, műsorvezetőjeként a legundorítóbb, leginkább szolgalelkű, alákérdező, csúszómászó módon készített interjúkat politikusokkal, aki leginkább megtestesítette a valóságos hallgatói, nézői kérdésekkel interjúalanyát szembesíteni nem kívánó „mikrofonállvány” fogalmát. A DK elnöksége a díjat idén egyhangúlag Obersovszky Péternek ítélte oda.

Obersovszky Péter számos műsorával jogosan vívta ki a DK elnökségének csodálatát, a díjat azonban elsősorban Schmitt Pál köztársasági elnökkel készített interjújával érdemelte ki. Ennek során, mint azt a szakmai etikai bizottság megállapította, megsértette az etikus újságírói magatartás mind a négy alapelvét: a tisztesség, a függetlenség, a megbízhatóság és az érzékenység követelményét. Az Economist budapesti tudósítója a műsort az alázatos meghajlás olyan példájának nevezte, amelyet manapság ritkán látni Közép-Európában.

Tegnap behívtak az M1 Az Este című adásába. Azt válaszoltam, hogy Obersovszkyval én nem ülök le, mert ő nem riporter, hanem mikrofonállvány. Azzal meg ugye nem beszélget az ember. Vadai Ági viszont bevállalósan azt mondta, ő bemegy és legalább átadja az Arany Mikrofonállványt. Így is lett. Ági nem egy ijedős csaj. A megbeszélt időben megérkezett a tévébe, kezében az állvánnyal. Az Este későn kapcsolt. Elkezdődött a felvétel, Ági meg ripsz-ropsz átadta a díjat. Obersovszky megköszönte, majd megcsinálták az interjút. De a végére a szerkesztőnek leesett a tantusz. Lett is ribillió. Újra fel akarták venni az anyagot, de Ági otthagyta őket.

Végül nem merték nem leadni az anyagot. Megijedtek egy mikrofonállványtól. Nem értem. Hiszen minden nap ott ül a stúdióban…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Text adósság
2016. október 10. 16:23
Feri te egy arany Üvegfélszem díjat fogsz kapni. Szanyi egy szem üveget, Ildi mama meg egy szem üveget, meg egy szemüveget, hogy eltudja olvasni az üveg címkéjét! Prutty!
Text adósság
2016. október 09. 23:42
Feri, be kellet volna menned. Azután hogy 2006-os TV vita után Orbán a padlóra került, a röhögéstől, hogy mekkorákat hazudtál 3 millió MSZP-s el is hitte neked amit hazudtál, viszont Orbán már akkor tudta, hogy kb 99,99% hazugság amit pofáztál csak az a betű volt igaz. Prutty!
Diner Man
2013. október 26. 14:05
Ennyire futja ezeknek a szerencsétleneknek.
1istvan
2013. október 01. 10:25
mondjuk a dijatadas utan megjegyeztem volna, mi van a fonoke fel a mikrofoallvanytol. tulajdonkeppen ot hivtuk meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!