3) Ne pukkanjon, hacsak nincs szilveszter! A profik, miután túljutottak a drótkosáron, a nyakát kifelé tartva kissé megdöntik a palackot, majd egy kézzel a dugót tartva, a másikkal a palack alját fogva nem a dugót, hanem a palackot kezdik szép lassan forgatni – közben a másik kézzel végig a dugót biztosítva, nehogy idő előtt kirepüljön. Ha sikerül egy elegáns szisszenéssel zárni a műveletet, akkor teljes a siker.
4) A flőténél még a borospohár is jobb. Az elegáns pezsgős flőte nagyon szépen megmutatja a buborékokat, de mivel túl keskeny, csak minimálisan élvezhetjük belőle a bor illatát. A széles, öblös pohár se jó választás; a dekoratív (és a legenda szerint Marie Antoinette bal kebléről formált) pohár legfeljebb koktélokhoz, vagy pezsgőpiramis építéshez használható. A tulipán formájú pezsgős vagy boros pohár viszont ideális, mert a pereménél összegyűjti az illatokat. (De abba a hibába ne essünk bele, hogy körben pörgetjük az italt, mert így könnyen elillan a szénsav tartalma.)”