Hinni kell a sikerben

2013. szeptember 28. 17:51

Megpendítette az elnök, hogy mi lenne, ha én lennék a magyar szövetségi kapitány. Interjú.

2013. szeptember 28. 17:51
Fabio Capello
Heti Válasz

Az elmúlt évtizedben két külföldi kapitánya is volt a válogatottunknak, előbb Lothar Matthäus, majd Erwin Koeman. A magyar szövetség tudna olyan ajánlatot tenni, hogy Fabio Capello vegye a kezébe az irányítást?

Ez több is, mint egy érdekes felvetés, hiszen a lehetőség egyszer már szóba került. Megpendítette az elnök, hogy mi lenne, ha én lennék a magyar szövetségi kapitány, de a hivatalos tárgyalásokig nem is jutottunk el, ez csak puhatolózó beszélgetés volt.

1986 óta várunk az újabb vb-részvételre. Ahhoz, hogy ott legyünk a jövő nyáron Brazíliában, mindenekelőtt úgy fest, Amszterdamban le kell győznünk Hollandiát. Mit tanácsol?

Először is hinni kell a sikerben. Tizenegy ember áll majd szemben másik tizeneggyel, és javítja az esélyeket, hogy az ellenfél már kiharcolta a helyét a világbajnokságon. Nem azt mondom, hogy a hollandok félvállról veszik majd a meccset, de jó néhány olyan példa volt már a futballtörténelem során, hogy a kis csapat szívvel-lélekkel védekezve, a kevés ellentámadásból egyet gólra váltva meglepte a nagyot. Nyilván nem ez a papírforma, de benne van a pakliban, ha Louis van Gaal pihenteti a meghatározó játékosait, és tapasztalatlan fiatalokat állít a helyükre, nő az esély. De ez már nem az én dolgom, az oroszok edzője vagyok, és köszönöm, jól érzem magam Moszkvában.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. szeptember 28. 22:01
Szóljatok annak a barom nemezisnek, ő megoldja!
kuwiq
2013. szeptember 28. 20:19
Nagyjából összefoglalta a Mester, hogy mire képtelen a magyar csapat. Bekkelni és egy pár sanszból egyet kihasználni egy erős ellenfél ellen. Egerári miatt a csapat erre alkalmatlan. Képtelen egy stabil védekezést összerakni, ami a Koemannak két év alatt sikerült.
egysegelem
2013. szeptember 28. 19:08
Capello a vilag 3 legjobb edzoje kozott van, de a magyar focival o sem tudna mit kezdeni.
kjkj945
2013. szeptember 28. 18:05
Nem hinni kell!!!!!!!!!!!!!! Focizni kellene tudni!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!