Ha engedik

2013. szeptember 12. 13:26

Bogár László legutóbb ugyanezeken a hasábokon írt a „világ-SZDSZ” és az Orbán Viktor vezette nemzeti kormány kölcsönös viszonylatairól, minden logikus és meggyőzőnek látszó részlete ellenére sántít valahol.

2013. szeptember 12. 13:26
Domonkos László
Magyar Hírlap

E szemlélet veszélyessége persze korántsem zárja ki a felvetett probléma realitását. Hiszen 2002-ben a választások után valóban enyhén szólva is gyanús dolgok történtek. Hiszen 2010 óta csak a vak nem látja, mi folyt, és részben még most is mi folyik Orbán Viktor és kormánya ellen, jócskán van miért féltenünk őket. És tudvalevően a Fuggerek már Mohácsnál. És a világerők és a Habsburgok viszonya. És 18-19. Satöbbi. Mindez tény, ám tény több, fentebb taglalt evidencia is. És nem lehetséges vajon, hogy éppen az élet- és nemzetmentő ellenállást gyöngítjük azzal, ha mindenáron az »ugyan, engedik« típusú vélekedéseket hozzuk fel végső érvként, imigyen csökkentve a rezisztencia elsősorban és mindenekfölött becsülendő, csatlakozásra, szolidaritásra, együttérzésre, segítségre ösztönző, karakán valóságait? Végtére is ne feledjük: Dobóék, Damjanichék, Pongrátz Gergelyék – világerő ide, világerő oda – vállalták és tették, amit kell. Ami emberhez méltó. Ha engedik, ha nem. Ugocsa non coronat, mindörökké. Ha nem engedik, akkor is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. szeptember 12. 15:38
Ez igaz!
szalámis hegedű
2013. szeptember 12. 14:20
Gyuri bácsi, te vén marha!
Marianer
2013. szeptember 12. 14:18
Kavafisz: Thermopülé Dicsőség nekik, akik életükben Thermopülét megszállták s őrzik immár. Ki nem mozdulva soha a kötésből, híven és egyenest a tetteikben, de máris gyásszal és szívszelidülten, nagylelkű gazdagok, s ha tán szegények, szegénységükben is nagylelkűek, segítenek, míg futja erejükből, igazságot szolgál minden szavuk, s a hazugokat mégsem gyűlölik. S még nagyobb dicsőség illeti őket, ha látják (és sokan látják) előre, hogy megjelenik aztán Ephialtész, s a perzsák végül mégis átvonulnak. /Vas István ford./
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!