Csinált forradalmak

2013. szeptember 12. 13:30

Szeretném előrebocsátani, hogy nincs igazán mély nézetkülönbség köztünk. Válasz Domonkos Lászlónak.

2013. szeptember 12. 13:30
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

A szerző által említett világraszóló hőstetteink, sok-sok derék magyar megrendítő erejű helytállása sem feledtetheti velünk ugyanis azt a szomorú tényt, hogy az elmúlt évszázadokban minden sorsdöntő csatánkat mégis elveszítettük, sőt magát a méltó életért vívott háborúnkat is elveszíteni látszunk. Ahhoz ugyanis, hogy egy emberi közösség méltóságteljes életet élhessen, egyáltalán, hogy életben maradjon, sok más erény mellett elsősorban tudásra, bátorságra és kitartásra van szükség. Minden fel-felvillanó hősi tettünk ellenére a magyarság nagy része egyre inkább nélkülözi ezeket az erényeket, és ez a lepusztulási lejtőnk fő oka. Azért gondolom tehát, hogyha az általam az írásomban »világ-SZDSZ«-nek nevezett szuperstruktúra végül is minden ellenállásunk ellenére mindig keresztülviszi akaratát, akkor a hiba mégiscsak bennünk kell, hogy legyen. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy éppen a dolog legmélyebb lényegét nem értjük. Azt az egyszerű összefüggést, hogy valójában nem »Ő« győzedelmeskedik, hanem mi szenvedünk vereséget saját magunktól.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tündér_Lala
2013. szeptember 12. 15:51
Nézzük csak a demográfiát. Miközben az emberek egyre kisseb hányada képes előállítani az emberiség számára szükséges javakat a technikai fejlődés nyomán, olyan helyzetet teremtettek a nyugati világban, hogy a családok csak akkor tudnak átlagos életszínvonalon megélni, ha a család felnőtt tagjai mind (házon kívül) dolgoznak. Így a hagyományos munkamegosztás eltorzult és megszűnt, a család minden tagja hajszolt és frusztrált ennek minden következményével. (betegségek, elhanyagolt háztartások és gyerekek, stb.) Döntési lehetőség sem maradt, mert a gyerekek taníttatása annyiba kerül - ha valódi jövőt akarnak számukra biztostani a szülők - hogy azt csk megfeszített mukával tudják előteremteni. A nyugati világban tehát mindenütt súlyos probléma van ezzel a területtel. Vagyis a humán újratermelődés erőforrásait sem biztosítják az embereknek. A nagy találmány a család robbantéása, a feminizmus és a szinglik hadai csak elmélyítik a problémát. Hallottuk ugye, hogy Libiában (akik azért viszonylag jó helyzetben voltak (legalább anyagilag) a fő probléma az volt, hogy a fiatalok a házasodáshoz szükséges kauciót nem tudták előteremteni. (Az iszlám szerint ugyanis, a házasodáskor egy nagyon jelentős összeget el kell helyezni az asszny számára, hogy ha a házasság nem sikerül, a férj meghal vagy bármely ok miatt az asszony egyedül marad, akkor legyen miből megélnie gyerekeivel együtt) Nos a nyugati modell(muhaha "demokrácia") garantáltan nem fog megoldást nyújtani.
nemjoe
2013. szeptember 12. 15:31
Hát nem kell messze menni ellenpéldákért. Nézzük meg a távolba szakadt hazánk fiai tapasztalatát az esetek többségében: " Ha segítségre van szükségem. előbb segít egy román, török, vagy cseh esetleg szlovák, mint egy magyar honfitárs." Képzelhetitek, hogy ők egymást is segítik. A zsidóságról nem is beszélve. Összetartás, valami mélyről jövő kohézió nélkül, önzéstől vezettetve elkapáljuk magunkat. Az internacionalizmus megöli a nemzeti közösségeket, és nem ad helyette mást, csak kiszolgáltatott egoisták könnyen kijátszható, irányítható kotyvalékát. Mi magyarok vagyunk a legjobb mintapélda erre. Sajnos.
Soma
2013. szeptember 12. 15:29
Amikor az urak meg a nép kezdenek nemzetállammá forrni, akkor valakik forradalmat akarnak csinálni. Így ment ez az ősközösség felbomlása óta.
OberEnnsinnen
2013. szeptember 12. 14:50
"általam az írásomban »világ-SZDSZ«-nek nevezett szuperstruktúra végül is minden ellenállásunk ellenére mindig keresztülviszi akaratát, akkor a hiba mégiscsak bennünk kell, hogy legyen. Egyre inkább az a meggyőződésem, hogy éppen a dolog legmélyebb lényegét nem értjük. Azt az egyszerű összefüggést, hogy valójában nem »Ő« győzedelmeskedik, hanem mi szenvedünk vereséget saját magunktól.” Zrínyi Miklós: Ne bántsd a magyart "olyan messze estünk mi mostani magyarok a régiektől, hogy ha előljőnének mostan más világról azok a mi vitéz eleink, sem mi őket, sem ők minket meg nem ismerhetnének... Csufsága lettünk a nemzeteknek és magunknak, ellenségünknek penig, valahonnan jön reánk, prédájává. Miért? a vitézségnek disciplinája meg nem tartásáért, a részegségért, a tunyaságért, az egymás-gyülölésért, és ezer ilyen vétkünkért... ... Egy nemzet sem pattog ugy s nem kevélykedik nemesség titulusával mint a magyar,...fiaink ... mit tanulnak? innya; ... esküdni, hazudni és semmi jót nem követni." Mit ajánl a költő és hadvezér? "szükséges, hogy oltalmat nézzünk magunknak magunk emberségében és vigyázásunkban Isten után." "fegyver kell s jó, országunkban..." A fegyverek évezredek óta változatlanok... Ha ezt képtelen vagy átlátni, vagy elhiszed, hogy nincs már azokra szükség, vesztettél. A kádári időszak legnagyobb bűne, hogy ti. fegyverek márpedig nem elérhetők a magyarok számára, sőt, ha lennének ilyenek, már nincs szükségük semmiféle fegyverekre, a párt úgyis mindentől megvédi őket... Így sikerült szinte visszafordíthatatlanul tönkre tenniük Magyarországot, a magyarok önképét, öntudatát, önbecsülését! Nagyon mélyre taszították a magyarságot, s az "utódok" - szoci-libsi - ebbéli ténykedése sem ért még véget. Sőt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!