Költségvetési program 2015 (vitaanyag)

2013. szeptember 27. 19:56

Az alábbi anyag végleges verziója alapján az Ez a Mi Hazánk mozgalom és pártja kormányra kerülése esetén költségvetési döntéseket javasol majd a parlamentnek.

2013. szeptember 27. 19:56
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„Felkínáljuk vitára a tisztelt kommentelőknek az alábbi anyagot, amelynek végleges verziója alapján az Ez a Mi Hazánk mozgalom és pártja (az utóbbi) kormányra kerülése esetén költségvetési döntéseket javasol majd a parlamentnek a 2015-ös pénzügyi évre (zárójelben a számolt költségvetési vonzat +/-):

2015

– Évi 4 millió Ft bruttó jövedelemig a gazdaságilag aktív népesség körében egyszeri éves bruttó 10%-os (de minimum 100.000 Ft-os) jövedelemkiegészítés folyósítása bankszámlára, vagy (+10%-os nominálértéken) belföldön felhasználható vásárlási utalvány, vagy (+20%-os nominálértéken) állampapírok és állami vállalatokban történő részvény formájában a 2014-es Magyarországon bevallott jövedelem alapján (kb. nominális -1800 Mrd, adott évi költségvetési egyenleg szerint kb. -800 Mrd, 2016-tól adócsökkentés formájában fenntartva a ciklus végéig.)

– Élelmiszerek Áfa-tartalmának csökkentése 16%-ra (nominális -130 Mrd, a költségvetési egyenlegben hosszabb távon pozitív, 2016-ban 5%-ra, 2017-ben teljesen kivezetve azt) (...)

Oktatás: Vegyes szerkezetű és tulajdonú iskolarendszer, tanári életpályamodell megerősítése az állami és önkormányzati iskolákban, nyelvi képzés megerősítése, egyetemi-college-népfőiskolai rendszer, kombinált tandíj vs. ösztöndíj rendszer, szakképzési rendszer ipari támogatással.

Közigazgatás: Radikális reform: e-közigazgatás, minőségi + költséghatékonysági tradeoff mellett maximális devolúció, települési önkormányzatok igazgatási hivatalainak további összevonása a politikai jogok kiszélesítése mellett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2013. szeptember 28. 11:27
Ime,Béndek Péter meg a mozgalma azt hiszi,hogy hátba vágták,pedig csak a gereblyére lépett rá!
lavor
2013. szeptember 28. 09:55
Jól elszórakoztatja magát.
GV0917
2013. szeptember 28. 08:26
Dal a "Béndek hazáról...." "Szállj te büszke ének! Zúgj, miként a fergeteg! Zengjen híred Béndek, Halljátok emberek! A mi hazánkról szól az ének A mi hazánktól nincsen szebb! A mi hazánk sok Béndek földje. Lakói boldog Béndekek! A Béndek által megálmodott társadalmi alakulat az "Ez a Mi Hazánk Mozgalom és Párt." Elnöke :Béndek László Titkára : Béndek László Alelnöke: Béndek László Tagok : Béndek László Az a személy aki be akarja adni a nagyközönségnek: Béndek László. Nyilvánosságra hozta : Béndek László ápolt.
NeMá
2013. szeptember 28. 04:23
Akár hogy fikázzátok az ellenzéknek a hányás böfögés helyett ez lenne a dolga, mint amit ebben a posztban olvastam! A maga programját ismerteti. És érvel mellette. Én bizony erre pozitívot adtam, bár egyes pontjaival lehet vitatkozni. Bár az a pont tetszik, hogy adó fizetés egy részével a manus bevásárolhatná magát vállatokba, ez tök jó indítvány :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!