Kinn, vagy benn?

2013. szeptember 04. 20:52

A hibás ország-vezetés okozta nyomor által sújtott társadalmat azzal hülyíteni, hogy az „Unión kívül is van élet” valójában nemzetellenesség.

2013. szeptember 04. 20:52
Bartha Péter
Modern Magyarország Mozgalom

„Jól ráijesztett a jóérzésű polgárokra a Tárki első közleménye, mely szerint a magyarok többsége már inkább rossznak tartja Magyarország európai uniós tagságát. Szerencsére mára megszületett a cáfolat, de a támogatók számarányának csökkenése mégiscsak elgondolkodtató, hiszen 2004 és 2012 között mindig többen voltak azok, akik az uniós tagság előnyeit többre értékelték, mint a hátrányait. (…)

Az uniós tagság a kezdetektől vitákat generált minden belépő országban. A többség mindenhol fontosnak tartja azt az értéket, ami az egységes Európa nagy érdekérvényesítő szerepének hozadékait látja az uniós tagságban. Az ellenzők – jellemzően a jobboldali radikálisok – a nemzeti önállóság feladását vélik felfedezni az EU-tagságban. Magyarország számára, a XX. század kudarcai után nem lehet más alternatíva, mint az uniós tagság. És nem a több ezer milliárdos fejlesztési pénzek, vagy a vitathatatlan »védőernyő« miatt, hanem az elszakított nemzettestekkel való új összeforrás esélye. Az a kormány, amelyik hamis hangon »játszik« a társadalom nemzeti érzéseivel, elbódítva egy reménytelen és értelmetlen nagyhatalmi álom délibábjával, hiteltelen és nagyon veszélyes az országra. A mostani felmérés ezt a veszélyt tükrözi. A hibás ország-vezetés okozta nyomor által sújtott társadalmat azzal hülyíteni, hogy az »Unión kívül is van élet« valójában nemzetellenesség, hiszen a határok esetleges visszaállítása újra elszakítaná magyart a magyartól és gazdasági romhalmazt hagyna maga után. Potenciális új szövetségesek pedig nincsenek. A magyarok számára NINCSENEK.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. szeptember 05. 11:38
Ha ma kilépnénk az valóban nagy csapás lenne az országra. Amiért nő az euroszkeptikusok száma, az annak a felismerése, hogy az EU-t senki által meg nem választott vezetők irányítják, és sokszor az az értzésünk, hogy mintha nem a nemzetállamok polgárainak szájaíze szerint. Az tény, hogy a belépésünk óta a befizetéseinknél jelentősen több pénz áramlott az országba (nagyon bürokratikus, bonyolult módon), de az érzéseket az is motíválhatja, hogy a rendszerváltáskor többek között uniós partnereink (főleg a jelentősebb gazdasági befolyással bírók) jócskán kivették részüket Magyarország kifosztásából. Na ehhez a kárhoz képest a belépés óta kapott összeg meggymag!
Toportyán tiszteletes
2013. szeptember 05. 00:24
Narancsmaffia jól átqrta a magyarokat.
narmer
2013. szeptember 05. 00:11
Magyar Megmentés Micsodája? Egy újabb Milla?
Matrix
2013. szeptember 04. 23:08
Az eredeti MNB adatokat, amelyek nagyjából egyeznek a KSH adatokkal, mert folyamatos korrekciókat eszközölnek, az éves végleges lezárásig. Az eredeti MNB adatok alatt elvégeztem azok értékelését, illetve összegzését, amelynek lényege: 2011 évben 4348,6 milliárd tett ki a kiadás, vagyis a kivitt tulajdonosi jövedelem (táblázat 293. sora), 15552,6 millió euró (táblázat 292 sora). Sajnálatos módon a válság ellenére a kivitt tulajdonosi jövedelem 2012 évben 4656,6 milliárd forintra, illetve 16106,7 millió euróra nőtt, lást fenti sorok 2012. év megfelelő oszlopait. Ezen érdemes elgondolkozni és főleg azon, hogy míg mi itthon semmiségeken vitázunk a külföldiek egyre több profitot visznek ki: http://erdelyipolgar.blogspot.com/2013/08/hatalmas-rafizetes-az-eu-pavics-lazar.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!