Bizonytalanság

2013. szeptember 16. 18:04

Csak a bizonytalanság biztos: jelen állás szerint így jellemezhető a Verespatakra tervezett ciános bányaberuházás és a kormánykoalíció helyzete.

2013. szeptember 16. 18:04
Balog Levente
Krónika

„Antonescu egyre kellemetlenebb helyzetbe hozza Pontát, aki valóban nehezen mossa le magáról a tüntetések résztvevői előtt, hogy támogatja a vitatott bányaprojektet. A PNL elnöke most, hogy koalíciós partnere egyben politikai rivális is, legalább ebben a formában bosszút állhat a pártját a közös kormányzás ideje alatt a PSD részéről ért sérelmek miatt, kezdve attól, hogy a PNL irányította gazdasági és pénzügyi tárcák mellett létrehozták a PSD-s irányítású, szintén gazdasági és pénzügyi vonatkozású minisztériumokat, amelyek jóval több pénzzel gazdálkodhatnak, addig, hogy a PNL ellenkezése dacára is a Băsescu államfő emberének tartott Laura Codruţa Kövesit nevezték ki a korrupcióellenes ügyészség élére.

Az persze nyilvánvaló, hogy Antonescu csupán voksszerzési szándékból, a ciánellenes hangulatot meglovagolva állt ki nyíltan a verespataki beruházással szemben. Ugyanakkor – ha már jóval a kampányidőszak előtt ilyen durván letámadta partnerét – a Verespatak miatti vita akár a koalíció felbomlásához vezető út egyik jelentős állomása is lehet.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. szeptember 16. 22:21
Félő, hogy a bányát azon a címen fogják megnyitni,hogy kártérítést ne kelljen fizetni. Ám a környezetszennyezés bűntény, és bűntényre való előkészület is az,egy bűntényért nem az áldozatnak, hanem az elkövetőnek kell fizetni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!