Érdekünk szavazni

2013. augusztus 04. 17:27

A fiatalok jól látják, hogy a választásokon való részvétel befolyásolja a politikusok viselkedését, ugyanakkor nem vonják le a megfelelő következtetéseket.

2013. augusztus 04. 17:27
Zila János
Zila János
Magyar Hírlap

„Tipikusan megbízható szavazók a nyugdíjasok, ugyanakkor Magyarországon a rendszerváltás óta szinte közhellyé vált az is, hogy fiatal csoportokból nem lehet stabil szavazóbázist építeni. Ennek értelmében azok a pártok, amelyek szilárd támogatói alapokon kívánnak építkezni, mindenképpen igyekeznek közel kerülni a nyugdíjasokhoz. Fontos tehát felhívnunk minden fiatal figyelmét, hogy amikor elmegyünk választani, akkor nem valamilyen elvont dologról van szó, nem csupán jó állampolgárságról, nem csupán erkölcsi kötelességről, hanem kőkemény érdekekről is. Lehet legyinteni, lehet úgy gondolkodni, hogy a szavazatunk nem ér semmit, de ez messze áll a valóságtól.

A fiatalok jól látják, hogy a választásokon való részvétel befolyásolja a politikusok viselkedését, ugyanakkor nem vonják le a megfelelő következtetéseket. Ha nem kísérik el a nagyit a szavazófülkékhez, akkor bizony a politikusok jobban figyelnek majd a nagyi érdekeire, mint az övéikre (ez természetesen nem jelenti azt, hogy az előbbi nem lenne ugyanolyan fontos). Ez pedig nemcsak szimbolikus gesztusokban mutatkozik majd meg, hanem a költségvetési források elosztásában is. Ezért minden fiatalt a saját érdekében kell arra buzdítanunk, hogy 2014-ben adja le szavazatát. Természetesen nem a nyugdíjasok ellenében kívánok felszólalni, hanem azért, hogy az ifjabbak is belássák, nekik is érdekük, hogy voksoljanak, mert aztán ezzel összhangban nagyobb figyelem irányulhat rájuk az Országházban is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pedroamigo
2013. augusztus 05. 10:39
Ez jó kezdeményezés. Általában ebben a két korcsoportban kisebb a választási résztvételi arány, mint a többiben. Az csak a hazai torz viszony következménye, hogy nálunk a nyuggerek be vannak sózva...
Fedor
2013. augusztus 05. 09:57
Nézd már, egy lájkolható Magyar Hírlap anyag...
Barnabox
2013. augusztus 05. 08:43
A cikk tele van félremagyarázással! "Lehet legyinteni, lehet úgy gondolkodni, hogy a szavazatunk nem ér semmit, de ez messze áll a valóságtól. " Valójában semmit, de semmit nem számít!!! A politikusok ugyis azt csinálnak amit akarnak! Aztán, majd megmagyarázzák hogyan akartuk!(...oszt jónapot!) "A fiatalok jól látják, hogy a választásokon való részvétel befolyásolja a politikusok viselkedését, ugyanakkor nem vonják le a megfelelő következtetéseket." A fiatalok általában jól látják, hogy a mai politika mennyire korrupt, öncélú, és undorodnak ettől! "...a politikusok jobban figyelnek majd..." Süket duma!!! a politikusoknak nem "majd" kellene odafigyelni!Eddig miért nem tették? Pedig a multban, és most is ez lenne az egyik fontos dolguk! Haggyál már....!!!
radical
2013. augusztus 04. 22:09
A fiatalok körében a Jobbik a legnépszerűbb párt! Gyerünk fiatalok menjetek szavazni és teljesen igazatok van ha elfelejtitek az elmúlt 24év jobb és balliberális pártokat.(fidesz,mszp)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!