Hát, akármi is ez, biztos buzi

2013. augusztus 28. 07:27

Ha mondjuk Alföldi (és Szörényi) épp ellenkezőleg értelmez, és a fináléban mégis az új rend apoteózisát daloltatja, ugyanekkora köcsögözés, buzizás, libsizés lett volna a vége.

2013. augusztus 28. 07:27
Uj Péter
NOL

„Ha mondjuk Alföldi (és Szörényi) épp ellenkezőleg értelmez, és a fináléban mégis az új rend apoteózisát daloltatja, ugyanekkora köcsögözés, buzizás, libsizés lett volna a vége, mert akkor meg a hagyományos magyar értékek, a tarsolylemezes trúság van elbuktatva, az idegenszívűek meg tort ülnek, ugye. Ez van, ha a nemz. rom. vulgárpolitika szánalmasan primitív eszközeit használjuk egy mű (vagy bármi) megfejtésére. Mindig erre jutunk. Kiszámítható végeredmény, tessék beröffenteni a buzizógépet.

Már ’83-ban is volt legalább két-két (inkább több tucat) egymásnak ellentmondó értelmezése a rockoperának. Volt, aki a kádárizmus sunyi és giccses dicshimnuszának vélte (az idegen erő élén idegen ideológiával győzedelmeskedő István-Kádár), volt, aki éppen ’56 bátor allegorikus földolgozásának (Koppány-Nagy Imre), volt, aki a nemzeti ébredés pillanatának tartotta, volt, aki a belesimulás himnuszának. Csak akkor még nem buziztunk vörös fejjel egymásra. Ennyit fejlődtünk legalább.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egykettő
2016. október 31. 01:59
Mikor láttál tüntetni valakit, mert rossz volt az előadás? A végterméket azok hozták az ügybe, akik történelemhamisításról, meg a nemzeti identitásról és buzi Alföldiről értekeznek. Az külön vicces eleme a dolognak, hogy a szerzők kiálltak Alföldi feldolgozása mellett így közvetve rájuk is vonatkoznak a vádak. Nem tudják helyesen értelmezni a saját művüket :))
tade7
2016. július 28. 19:59
Már mitől lenne ő mártír? Maximum szeretne mártír képében tetszelegni!
Ouroboros
2014. augusztus 18. 15:35
Ugyan.
ÁrPi
2014. augusztus 18. 15:35
Én passziv voltam nem klikkeltem, nem én voltam egyik se. :-D De megjegyezném hogy a kicsinykeség, a puszta médiumitás esetleges hangsúlyozása és a közvetített nagyemberi (Eco-i) gondolat fontossá emelése már sokkal rekurzivabb , magábaágyazottabb önfontoskodás(ként is lejöhet egy bonyolultságokba merülő olvasód számára...) és akkor.... aakkor piemonti élegánsziá nélkül: dugó van a seggedben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!