Rövid észrevétel Karas Monikáról

2013. augusztus 19. 20:32

Két dologról napokig senki sem ejtett szót, amitől azért veterán rendszerváltóknak – mint pl. nekem meg a miniszterelnök úrnak – az égnek áll a hajuk.

2013. augusztus 19. 20:32
Tamás Gáspár Miklós
hvg.hu

„Két dologról napokig senki sem ejtett szót, amitől azért veterán rendszerváltóknak – mint pl. nekem meg a miniszterelnök úrnak – az égnek áll a hajuk.

Karas dr. 1985 után a Lapkiadó Vállalatnál dolgozott – ez a cég közvetlen pártirányítás alatt állt. (Itt »párton« az MSZMP-t értjük.) A Lapkiadó jogi osztályán nyilvánvalóan csak a legeslegmegbízhatóbb káderek tevékenykedhettek. A Lapkiadó Vállalat – már fogalma szerint is – a sajtószabadság ellenkezője. Egyesítette magában a pártos sajtóirányítást és a cenzúrát.

Ez azért döbbenetes előélet valakinek, aki az Európai Unió egyik többpártrendszerű, parlamentáris, alkotmányos államának a médiaügyeit lesz hivatva irányítani.

De ez még mind semmi.

Ahogy a a hvg.hu időközben megírta, Karas dr. 9 (kilenc) évig működött a Magyar Fórum Kft. jogi képviselőjeként, azaz fontos munkatársa volt egy nyíltan fasiszta, sovén, rasszista, antiszemita sajtóterméket kiadó cégnek.

Kilenc hosszú esztendeig.

Veterán antifasisztáknak – mint pl. nekem és a miniszterelnök úrnak – ettől eláll a lélegzetük.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ald0 Raine hadnagy
2014. január 17. 20:56
Az itt lévő fideszesek közül valaki esetleg elárulná azt is, mitől jó választás ez a nő erre a posztra?
atila68
2013. november 01. 01:27
" veterán rendszerváltóknak – mint pl. nekem " HÖ? WTF?
BőröndÖdön
2013. szeptember 23. 01:14
Mónika egy " elvhű " micsoda is??Tökéletes orbán-káder...
feketemacska
2013. augusztus 25. 02:43
Bizonyára azt akartad mondani:soha többet kétharmadot.A Fidesznek nem volt ideje,hogy szépészeti munkákat végezzen.Sok mindent meg kellett lépniük.,tanultak a előző kormányzás buktáiból.De valóban,a kétharmad káros egyenleget tud kihozni mindenkiből. Viszont a viharos,orkánszerű támadások,kintről és "bentről" mutatják az eljárások jogosságát. A levitézlett őskövületek mostanra nem találtak egyéb orvosságot,mint "kormányváltó Hagulatot"kelteni a honpolgárok fejében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!