Normális

2013. augusztus 26. 08:29

Ha valaki szervezetten akarja a másik személyt, vagy csoportot nem-békénhagyni, kitalál valami pozitív értéket, valami mondvacsináltat.

2013. augusztus 26. 08:29
Szarvas Koppány Bendegúz
Koppány mondja

Most pedig a sok ènkèpzavaros, aki nem bírja elviselni, hogy mások esetleg máshogy érzik magukat jól a bőrükben, kitalált egy új kifejezést. Ezzel az egy szóval meg lehet bélyegezni mindenkit, aki nem tetszik. Zseniális! Egyszerűen, ha valaki ellen uszítani akarsz, és nem találsz egy értelmes okot rá, csak annyit kell mondani: nem normális! Még jobb: a »bigott, homofób, idegengyűlölő, szűkagyú tahó« helyett mennyivel szebb eufemizmus az, hogy »normalitáspárti«?

Így például az az utolsó bunkó, aki ráront két csókolózó fiúra, nem kell, hogy azzal a bélyeggel éljen, hogy egy homofób gyökér, akit rendes európai társadalmakban megvetéssel, de legalábbis távolságtartással kezelnek, hanem büszke védője lesz a családnak (meg az istenhazának is), hagyományos értékeknek, mindannak, ami normális. A rendőrök meg nem cinkosok, hanem egyenruhás védelmezői a »normális« állampolgároknak, közszemèremnek, meg valamifèle jóízlèsnek. Mintha bizony csak egy dolog lehetne normális. Leginkàbb az,amit a "normalitáspárti" egyén annak tart. Ahogy azt Témüller, a házmester elkèpzeli…

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. augusztus 26. 14:41
Ien, ma Magyarországon nincs is nagyobb probléma annál, minthogy 2 buzinak el lett magyarázva, hogy ne gusztustalankodjanak mindenki előtt!
röviden
2013. augusztus 26. 12:29
Nem igazán kikezdhetetlen gondolatmeneted, Koppány. Sajnos, bármilyen kényelmetlen is, a "normális", normakövető magatartás az egyetlen lehetséges módja, hogy megférhessünk egymással. A normákat pedig a közösség alakítja, a normalitáspártiak úgyanúgy, mint a normákat nem tűrők. A "másik" intoleranciájára mutogatni meg nem intellektuális bravúr, mert te magad is "másik" vagy. Nagyon. Olyan irdatlan nehéz észrevenni, hogy a jót a gonosztól az a MÉRTÉK válaszja el, amit nem ismersz? Mellesleg mi ez a irdatlan baromság az ókeresztény melegházasságról? Az eugenikát meg nem Darwin unokaöccsétől eredeztetik?
narancsos-kaméleon
2013. augusztus 26. 11:45
Százas vagy gyerek? Vagy, csak tizenöt!
Jason Bourne
2013. augusztus 26. 11:05
Téged is pofáncsaphatna má' egy homofób gyökér, Koppány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!