Magyar Nemzeti Focileves

2013. augusztus 07. 20:46

Oké, ne szépítsük, Gyurcsány előtt is, meg Gyurcsány alatt is ugyanilyen szar volt az egész, mint most, csak nem került ennyibe.

2013. augusztus 07. 20:46
Szabadai Viktor
Liberálisok

3. »A futball nemzeti ügy«

Orbán második országlása már az első pillanatától kezdve minden rezdülésében nemzeti, sőt Nemzeti, de hogy a futball is nemzeti ügy, azt már Szöllősi György, a Puskás Akadémia kommunikációs igazgatója bírta mondani egy tévéinterjúban, hozzátéve azt is, hogy a magyar futballnak micsoda jótékony hatása van az egészségügyre és az oktatásra is. És hogy mennyire nem viccelt (mert ez viccnek már durva), arra bizonyítékként ott van napokban született blogbejegyzése, amelyből végre ország-világ megtudhatja, hogy labdarúgásunk ramaty állapotáért (is) Gyurcsány a hibás. Már-már Tormay Cécile Bujdosó könyvének pátoszi aggodalmát érzi az ember az írás egy-egy jól irányzott mondatában: »A meglopott, meggyalázott nemzedékek botladozása mélységes szomorúságot ébreszt azokban, akik szeretik a magyar futballt.« Aztán az tévé interjúban persze egyértelműsít is mindent a szerző: Gyurcsány Ferenc jelképe annak a politikának, aminek köszönhetően mára ide jutott a futball. Haj, bezzeg azok a Gyurcsány előtti csodálatos futballévek!

Oké, ne szépítsük, Gyurcsány előtt is, meg Gyurcsány alatt is ugyanilyen szar volt az egész, mint most, csak nem került ennyibe. Mondjuk így: az volt benne az egyetlen jó dolog, hogy igyekeztek minél kevesebb állami pénzt elszórni benne. De most már ez sincs. Mert rettentően sokba kerül. Egyre többe, egyre értelmetlenebb költekezési hóbortokkal. Lesz új Nemzeti Stadion, de stadiont kap a Fradi, stadiont Debrecen és Fehérvár, meg Diósgyőr és minden, a NER-nek kedves klub, sőt még a 2009-es adatok szerint 1764 lakossal bíró Felcsútra is stadiont kell építeni túl azon, hogy tavasszal éppen az ott működő futball akadémiának ítéltek oda 2.8 milliárdot.

Mert nyilván ez kell. Mert »a stadionokat a nézőknek építjük«. Ezt is a miniszterelnök mondta, hát jól jegyezzük meg!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kitiltott
2013. augusztus 08. 10:52
a futball a "foci", tudod miért nemzeti ügy ? hogy az ilyen gerinctelen férgek mint amilyen Te is vagy ne akarják a magyar fiatalságot megfosztani a PC.-n kívüli szabadidős tevékenységtől.. ha lesz "magyar foci" és nem csak ellensége lesz a focinak akkor a most otthon ülő gyerekek nem a számítógépen fociznak majd hanem a jó levegőn és lehet hogy egészségesebbek lesznek mint akiket nagy liberalizmus nyomorékká tett a sök hülye játékával..ha lesz értelme és nem nézik le vagy hülyének azt aki focizik több lesz az egészséges ember is..de ugyanez vonatkozik bármelyik sportra..ha van példakép van utánpótlás is..
kitiltott
2013. augusztus 08. 10:47
ekkora hazugságot..hogy van bőr a képeden!!! "Oké, ne szépítsük, Gyurcsány előtt is, meg Gyurcsány alatt is ugyanilyen szar volt az egész, mint most, csak nem került ennyibe. Mondjuk így: az volt benne az egyetlen jó dolog, hogy igyekeztek minél kevesebb állami pénzt elszórni benne. " 20.000 milliárddal nem tudnak elsámolni csak 2002-2010 között.. 20 ezer milliárd..forint.. az hány stadion? minden Magyar faluban lenne egy stadion
kjkj945
2013. augusztus 08. 10:46
A football pörköltöt mikor kapjuk??? Szabadai ecetes ugorkasalátával????
Agnieszka
2013. augusztus 08. 09:44
Gyurcsány, Mesterházy, Zuschlag az Ifjúsági és Sportminisztériumban (Medgyessy kormány) tűntek fel, ami a korrupció fészke lett áldásos tevékenységük nyomán. A 8 év SZDSZ-MSZP kormányzás államadósság többletéből nehéz lesz kijönni, az elkótyavetyélt köz javak visszaszerzéséről nem beszélve. Más: -a foci küzdősport, -csapatjáték -amatőrként is szórakoztatóbb űzni, mint pl. szoba biciklizni, -még emlékszem, mikor a fiamék szombat reggelenként a baráti társaságukkal a Majorba jártak le egy kis labdarugdosásra, -minden jó, ami társaságban való mozgásra késztet, - a verseny foci nagy üzlet, de helyszín dolgában nem áll jól az ország. Szerintem pl. az öntözéses gazdálkodás támogatására nagyobb szükség lenne, mint stadionépítésre, a devizahitelektől is meg kéne szabadulni, stb.. Szóval, a mai gazdasági gondok között kicsit luxusnak tetszik a sok stadion. Viszont így el lehet talán jutni oda, h. szívesen jöjjenek ide nagy klubok mérkőzni, s az mindenképpen bevétel lesz. Ilyesmi volt valaha a Hungaroring is, nem? Látszólag abszolút fölösleges, de azután valahogy megtérül, s addig is van munkaalkalom .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!