Időzavarban a baloldal

2013. augusztus 27. 15:38

A baloldal, amely egy éve teljes erőből, kézzel-lábbal tiltakozott a regisztráció ellen, és megakadályozta bevezetését, saját magát kormányozta zsákutcába.

2013. augusztus 27. 15:38
Pelle János
Heti Válasz Online

„A két legerősebb baloldali ellenzéki párt, az MSZP és az Együtt 2014-PM képtelen megállapodni a miniszterelnök-jelölt személyéről. Mesterházy Attila és Bajnai Gordon tárgyalásai során felmerült, hogy még szeptember folyamán »előválasztást« tartanának arról, hogy kettőjük közül ki legyen Orbán Viktor kihívója. De ehhez bizony szükséges lenne a választási regisztráció, ami az Egyesült Államokban, ahol szintén egyfordulós az elnökválasztás, már több mint egy évszázada bevett szokás. Hiszen ennek hiányában miként dönthetné el demokratikusan a legerősebb ellenzéki erő, hogy kit indít a kormányzó miniszterelnökkel szemben? Miféle előválasztás lesz az, ahol nincsenek hivatalosan nyilvántartva a támogatók, azok a polgárok, akiknek joga van szavazni az ellenzék jelöltjéről? Vagyis a baloldal, amely egy éve teljes erőből, kézzel-lábbal tiltakozott a regisztráció ellen, és megakadályozta bevezetését, saját magát kormányozta zsákutcába, melyből egyelőre maga sem tudja, hogyan fog kifarolni. 

Nem, ez az egyetlen ügy, ami azt mutatja, hogy a baloldal folyamatos időzavarban van, hibát hibára halmoz. Képviselői, amikor lehetőségük volt arra, hogy válasszanak az alternatívák között, rendre addig halogatták a döntést, amíg végül kapkodni kezdtek, és a lehető legrosszabb helyzetbe hozták magukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2013. augusztus 27. 20:35
Javasolom, hogy az EGyütt-PM, a maszop meg a DK állítsa vissza saját magának az ÁVO-t. Csináljnak eg két koncepciós pert, akasztást maguknak. Aki életben marad, lehet a miniszterelnök jelölt. :-)
freehckr
2013. augusztus 27. 16:46
Választási regisztráció rulez!!! :) Tényleg hasznos lenne...
cutcopy
2013. augusztus 27. 16:21
"A baloldal, amely egy éve teljes erőből, kézzel-lábbal tiltakozott a regisztráció ellen" Valóban, most meg épp ők akarnak választási regisztrációt szervezni maguknak az elővalásztással.. )
Toportxán tiszteletes
2013. augusztus 27. 16:18
Heti Válasz írta?Akkor kurva nagy gond van a narancsoldalon,HAHA!Már a narancs szimpatizánsok is baromkodásnak tartják viktorbán kormányzását,kevés lesz az 1 milka narancsbirka.Narancspatkányirtás lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!