Az NFM-et és az NDN-t pereltem be

2013. augusztus 26. 14:13

Ha egy pályázat lehetőséget ad a kiírójának arra, hogy a pontok felét abszolút szubjektíven és ellenőrizhetetlen módon adhassa, akkor ott valami nem kerek. Interjú.

2013. augusztus 26. 14:13
Keresztes Tamás
hvg.hu

„Pontosan mi a per tárgya és kik ellen indítja?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztériumot (NFM) és a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-t (NDN) pereltem be azért, hogy hozzáférhessek a dohány-kiskereskedelmi koncessziós pályázattal kapcsolatban olyan adatokhoz, melyek alapján el tudom dönteni, hogy az általam képviselt pályázó valóban nem érdemelte meg, hogy a nyertesek közé tartozzon. (...)

Zömmel családjogi és polgárjogi ügyeket vállal, ritkábban egy-egy céges és büntetőjogi ügyet. Hogyan lett a szereplője ennek az ügynek?

Évek óta minden szombat reggel rituálészerűen vettem meg a közeli trafikban a Nemzeti Sportot. Kedves, rendes ember az eladó, aki áprilisban megkérdezett, mi a véleményem a trafikok működtetésének újrapályáztatásáról, és hogy sokkal kevesebb lesz majd a dohánybolt. Mivel nem dohányzom, nem nagyon tudtam mit mondani. Amikor elmondta, hogy ő is pályázott, sok sikert kívántam neki. Május végén azzal fogadott, hogy megvan az eredmény, de össze van törve, nem érti, mi történt, mert nem nyert. A boltot be kell zárnia, és azt se indokolták meg, hogy a pályázatával mi volt a baj, de így nem dolgozhat tovább. (...)

Az NFM és az NDN címére küldött levelekben pontosan mire volt kíváncsi?

Miután megvizsgáltam a pályázati kiírást, találtam egy olyan részt, amit nem értettem: ez az üzleti terv elbírálásához kapcsolódik. Kerestem azt a szempontrendszert, hogy mi alapján, miként osztják ezt a 60 pontot. Nem találtam ilyet, ezért azt gondoltam, ha egy pályázat lehetőséget ad a kiírójának arra, hogy a pontok felét abszolút szubjektíven és ellenőrizhetetlen módon adhassa, akkor ott valami nem kerek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. augusztus 26. 16:49
A pályázat kiírásakor lehetett volna reklamálni.
pierre bayle
2013. augusztus 26. 15:35
Mi a baj ezzel?
Julismama2
2013. augusztus 26. 15:06
Az ombucmaninak se sok hozzáfűzni valója volt.. Nem fogsz fogást találni. Az ügyfeledet viszont leveheted egy kis lóvéra.
bsandor
2013. augusztus 26. 14:56
atyaég,maholnap az Istent is bepereljük,elvégre náci volt,hagyta a zsidókat kizavarni palesztinából,mond,te hülye vagy
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!