Gépek

2013. augusztus 14. 11:08

Hoppál Péter és Mesterházy Attila egy-egy nyilatkozata, ugyanaznap délután – és az ember ráébred: automatákkal van dolgunk.

2013. augusztus 14. 11:08
Kálmán C. György
Első változat

„Egy délután, két hír, és az ember rájön, hogy itt automaták működnek. Bejön egy impulzus, és kapásból, kiszámíthatóan, azonnal kijön a gépből a reakció.

És akkor még nagyon jóindulatú voltam, mert azt feltételezem, hogy gondolkodásnak, megfontolásnak, a bejövő impulzustól független más tényezők figyelembevételének semmi szerepe nincs – csakis ahogyan a gép be van állítva, az számít. Igen, ez jóindulatú elképzelés – a rosszindulatú az volna, hogy tényleg így gondolják, hogy maguk is elhiszik, amit mondanak, hogy nem gépek – hanem tényleg eszementek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 14. 14:13
A Fidesz tanult az előző ciklusából, nem hagyja a baller hazugságokat körözni a levegőben, egyből lepuffantja azokat az első szóvivő, aki éppen akcióképes. Nagyon helyesen, egyébként. Az utolsó benyomás a mérvadó a népnek, és az legyen a cáfolat vagy a visszalövés.
müller
2013. augusztus 14. 13:47
Csak megtanulták, mi az a modern politikai marketing.
tetigi
2013. augusztus 14. 12:10
OFF Mi ez az igénytelen sza@r, amit itt egyfolytában hirdetnek? (A Kick-Ass2 című kultúrhulladékra gondoltam). Mindenesetre: itt is "fő dolog a kattintások száma, és jobb a sűrű fillét, mint ritka forint". Akárcsak az öszes többi internetes kultúrmocsoknál. Legfeljebb ha a célközönség változik, (de az is csak kicsit). Szép napot! tetigi ON
Zokni
2013. augusztus 14. 11:41
A mulatságos az, hogy az Mszp-vel szemben mindig a visszafogottság volt az egyik jóindulatú kifogás, hogy "bezzeg a Fidesz, milyen kemény..." stb. Most jön egy gép, és azt mondja, hogy ne próbálja visszafoglalni a nemzeti pástot a baloldal, mert az olyan zsenánt. Akkor meg mi a lópikula kő?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!