A fiatalkorúak csak felnőtt kísérővel látogathatnának szórakozóhelyet?

2013. augusztus 04. 15:34

Ha az embert korlátozzák szabad akaratában, szabad mozgásában, meg fogja találni a törvényen kívüli utat arra, hogy azt tegye, amihez kedve van.

2013. augusztus 04. 15:34
Bősz Anett
Liberálisok

„Amennyiben a fiatalkorúak, törvényi szabályozásnak eleget téve, nagykorú felügyeletével kényszerülnek majd szórakozni, annak az lesz a következménye, hogy minden tizenéves visz magával egy huszonévest, és a világ legnagyobb színjátékában – amelyet a valós élettől megannyi tekintetben elrugaszkodó Orbán-kormány rendez -, nagykorú haverjával fog áthaladni a szórakozóhely pénztáránál, majd ott folytatja, ahol a törvény hatálybalépését megelőzően elkezdte.

Ha az embert korlátozzák szabad akaratában, szabad mozgásában, meg fogja találni a törvényen kívüli utat arra, hogy azt tegye, amihez kedve van. Liberálisként azt javaslom a kormánynak, igyekezzen a valós életben működőképes szabályozásokat hozni, az életnek azon területeit pedig, ahol az ember saját útját kell, hogy járja, hagyja békén. Jelen esetben: tartózkodjon attól, hogy törvényileg szabályozná a budapesti (debreceni, miskolci, székesfehérvári…) éjszakát. Úgysem fog működni.

Az egyetlen út, ha olyan gyerekeket vagyunk képesek felnevelni, akik tudnak élni a szabadsággal, ismerik saját korlátaikat, valamint tudják: a szabadság együtt jár a felelősségvállalással, és korántsem egyenlő azzal, hogy azt tesszük, amihez kedvünk van - akár mások kárára is. A korlátok, törvényi szabályozások egyre magasabbra húzása ennek pont az ellenkezőjét eredményezi majd. Ez pedig azt jelenti, hogy a kabinet saját kezűleg asszisztál ahhoz, hogy az emberek törvényt szegjenek. No meg ahhoz, hogy felülről érkező, keménykezű szabályozás nélkül sose tanuljanak meg felelősen cselekedni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. augusztus 05. 17:14
Bajnaival hasonló a helyzet, mint anno Medgyessyvel: egyikük sem akar önmagától miniszterelnök lenni, ellenben bizonyos helyeken úgy döntöttek, próbálkozzanak, s legyenek. Így a félszívvel előadott médiamegjelenéseken egy visszafogott, gondolkodó, jót akaró (mindenki számára) ember képe látható, aki tulajdonképpen csak "az ország, csak a mi érdekünkben" vállalja ezt a nyűgöt. Láthatóan ez tudatos, amivel egy idő után meglepetésre is képes lehet. Aztán pedig - mikor kibújik a szög a zsákból - már késő bánat.
kuwiq
2013. augusztus 05. 17:09
Csak megjegyzem, hogy ama többhalottas pánikos diszkóbalesetkor több kiskorú áldozat is volt, akikről azt hitték a szüleik, hogy házibuliban vannak, ahova annak rendje s módja szerint el is engedték őket.
kjkj945
2013. augusztus 05. 16:56
És ha a szüleikkel mennek éjszakai bárokba a fiatalkorúak, akkor szülői felügyelet mellett piálnak, drogoznak, kválkodnak????? Ja erről jut eszembe, hánykor fekszik le a 16 éves kislány?? 8 órakor, hogy 10-re hazaérjen!!!
stefanovszky
2013. augusztus 05. 11:42
Azért kellenek bizonyos határok, mert a szülők maguk nem képesek megnevelni a gyerekeiket. Ennek sokszor tragédia a vége, ezt elkerülendő, igen, kell a törvényi szabályozás. Bár én inkább a szülőkkel kezdeném...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!