Ez már nem elmélet…

2013. augusztus 13. 11:58

Valóban szó sincs összeesküvés-elméletről, az egész világműködés ugyanis maga az összeesküvés gyakorlata.

2013. augusztus 13. 11:58
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

„A mai világunkat irányító véleményhatalom legdöntőbb jellemzője a létezés vertikalitásának és az ettől elválaszthatatlan hierarchikus létszerveződésnek, illetve az ezt a felismerést közvetíteni képes szakrális hagyomány létének a tagadása. A világot ténylegesen irányító erők nagyon is tudják, hogy ez a Teremtés természetes rendje, hogy a hierarchia a szakralitás uralmát jelentette az ősi görög nyelvben, de stratégiájuk mégis arra épül, hogy ettől az ősi és egyetlen lényegi tudástól szisztematikusan megfosszák az emberi közösségek minél nagyobb részét. A hierarchia tudatának eltörlése a lehető legsúlyosabb bűn, amit ember az emberi létezés ellen elkövethet. A francia forradalom konstruktőrei a »szabadság, egyenlőség, testvériség« hármas jelszavával pontosan ezt vitték végbe.

Az »egyenlőség« fogalma fejezi ki a legbrutálisabban ezt a pusztítást, hisz egyetlen gesztussal söpri félre az emberi létezés szakrális lényegét, a szakrális tudások természet adta (»teremtés-adta«) hierarchikus szerveződésének a tudatát. Ez a perverz és pusztító egyenlősítés értelemszerűen lefelé nivellál, a legalacsonyabb szintű világértelmezési logikát teszi univerzálissá. Majd elnevezi »szabadságnak« azt, ami nem más, mint a magasabb értelmezési szinteken állók korlátlan és rejtett hatalomgyakorlásának a »szabadsága«, vagyis a legpusztítóbb »láthatatlan« diktatúra szabadsága. És a slusszpoén, hogy mindezt cinikusan »demokráciának« vagyis a »nép uralmának« nevezték el a világ urai. Miközben napnál világosabb, hogy a »demokratikus választás« nem a népet képviselő értelmiségi csoportok nemes vetélkedése annak eldöntésért, hogy melyikük képviseli a legpontosabban a nép törekvéseit. Hanem a hierarchikusan magasabb tudati szinten lévő csoportok dominanciáért zajló küzdelmeit láthatatlanná tenni igyekvő paraván, a választók cinikus és gátlástalan manipulálása az elitek által.

Sajnos bármilyen szomorúan is hangzik, ez a több ezer éve tartó projekt ma is sikeres. A maradék szakralitás minden kétségbeesett ellenállása mellett is zavartalanul zajlik a világ deszakralizálása. A hétköznapi lét szakrális valóságának felszámolása után első lépésben az általuk konstruált vallások spirituális »rezervátumába« zárták a maradék szakralitást, most pedig második lépésben a vallásokat is felszámolják, és a globális reklámgépezet segítségével bezárják a tudatot az érzékek gondolati akoljába. Tehát igazuk van, valóban szó sincs összeesküvés-elméletről, az egész világműködés ugyanis maga az összeesküvés gyakorlata.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. augusztus 14. 12:05
Csak az a bibi vele, hogy azt az "egyenlőséget" mindig adják valakik. Hogy felülről osztják. Ami szintén hierarchiát feltételez. Csak az nem az eredeti. Hanem ami a helyébe szeretne lépni annak.
MacElek
2013. augusztus 14. 11:42
"Az »egyenlőség« fogalma fejezi ki a legbrutálisabban ezt a pusztítást, hisz egyetlen gesztussal söpri félre az emberi létezés szakrális lényegét, a szakrális tudások természet adta (»teremtés-adta«) hierarchikus szerveződésének a tudatát." Ez ott kezdődött, mikor a kígyó Éva fülébe súgta, hogy olyanok lesztek mint az Isten. Egyenlőek vele. Csak ugyanezt csomagolják újra és újra.
Toportyán tiszteletes
2013. augusztus 13. 17:23
Komparádorszivattyú lerendezte az öreget és kaphatott némi légnyomást is az iszapkazetta bombáitól.Kötél kéne az ilyeneknek akik szándékosan vezetik meg a magyarokat,csak hogy tovább és többet lopjanak!
ciseaux
2013. augusztus 13. 16:17
Most először kell, hogy beleírjak Bogár professzor írásába! Sajnos! Ő is beleesett egy fatális tévedésbe, habár a cikke pontosan azt írja le, ami a francia forradalmárok VALÓDI szlógenje volt! Eredetiben, ezt már egyszer beírtam, maguk a francia forradalom kitalálói, és perpetuálói hamisították meg ezt az azóta történelmi-filozófiai "tételt", élükön Napoléon propagandistáival!. "Szabadság-Egyenlőség-Testvériség"? Remek szabadkőműves bazár, de, eredetiben (tessék lsz. utána nézni), így szól a szlogen: "Liberté, Égalité, Fraternité ou la Mort!" Vagyis "Szabadság, Egyenlőség, Testvériség vagy a Halál!" Nos, ameddig a pénzügyek tartanak, amióta mindenki szabad, egyenlő és testvér, soha senki nem keresett annyit a kitalált és egyenlő arányban mindkét háborúzó felet finanszirozó bankárok paradicsomában, mint amennyien belehaltak! A francia "forradalom" szlogenje ennyiben tökéletes volt. Idem az amerikai polgárháború tekintetében, vagy Korea, Vietnam, vagy az USA véget nem érő anti-drog-anti-terror-pro-demokrácia háborúira is. Hát nem a Wikileaks mesélte el, hogy 2006-ban izraeli katonai-rendészeti állományosok voltak itt a .... Mit mondjuk azokról, akik bázisdemokratikusan eladósítanak minket, akik eltörlik a forint alalpú lakás-hitelezést...és végül lehülyézik azokat, akik idő előtt törlesztenek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!