Kedves Újságírók!

2013. augusztus 11. 18:08

Az újságírói szakmában nincs középút! Tudomásul kell vennetek, hogy ezt a szakmát gyakorolva vagy romboltok, vagy építetek.

2013. augusztus 11. 18:08
Bodó Attila
Erdély Ma

„Az újságírói szakmában nincs középút! Tudomásul kell vennetek, hogy ezt a szakmát gyakorolva vagy romboltok, vagy építetek.

Én szomorúan tapasztalom, hogy a legtöbben romboltok:

1. a tények elferdítésével

2. a valóság romantikus eszközökkel történő nagyításával, színezésével

3. fontos részletek, bizonyos érdekek szerinti elhallgatásával, vagy eltúlzásával

4. a pártoskodással

5. a megfelelni akarással

A fenti jellemzők oka a félelem, valami elvesztésétől való félelem (munkahely, havi néhány száz lej, esetleg presztízs). Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy egy félelem által vezérelt újságíró, műsorvezető egyszerűen képtelen hasznos információkat közölni az olvasókkal! A félelem által vezérelt újságíró nem szabad, sok a veszítenivalója, ekképp nem alkalmas az olvasók tárgyilagos informálására, felvilágosítására.

Nagyon kevesen vagytok, akik építetek:

1. a tények tárgyilagos bemutatásával

2. a történések minél valóságosabb, művészi túlzásoktól mentes bemutatásával

3. a fontos részletek el nem hallgatásával

4. a pártatlansággal

5. a megfelelni akarás mellőzésével.

A fenti pontokból kiderül, hogy egy jó újságírót nem az esetleges következményektől való félelem befolyásol munkájának végzésében, hanem a kötelességtudat, az elhivatottság érzése, mely nem ismer barátot, nem ismer ellenséget, nem ismer megalkuvást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kohn Zervatív
2013. augusztus 17. 12:23
igazi kommuniata múltuakat a reformátusok közé. Hogy megjavuljanak!
Kohn Zervatív
2013. augusztus 17. 12:22
Súlyos tévedés. Ti áljobberek nem vagytok jó megfigyelők. Voltam Omega,Topo, hugyi,most Kidon, de ezek egyike sem voltam soha. Elég szomorú vagyok, hogy a sok balfasz áljobber nem ismer fel. Na találgass még.....
feketemacska
2013. augusztus 17. 01:42
Kedves Bodó Attila,a sajtómunkásoknak is van főnökük,és azoknak is.úgy mint valaha tanultuk a hűbéri láncolatot. Ezért nem érdemes keresni a média világában egyéniségeket,mert azt a keveset folyton megpróbálják kinyírni,aki építkezne,vagy van saját véleménye.Ezeket az embereket ugyanis nem engedik megszólalni,avagy csak elvétve. Valakik ott ülnek a médiapiamis csúcsán,és a valóságot megcsúfolva,a plebset lenézve,mint egy rák áttétel,rombolják az emberi agyakat.
Antigoné
2013. augusztus 12. 18:35
Üdv, Kidon! Régen láttam. Ami a cikket illeti, szomorú, hogy mindezt egyáltalán le kell írni manapság, annyira evidencia(kellene legyen).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!