Mégis, mit gondoltok?

2013. augusztus 22. 17:42

Azt gondolni, hogy bármelyik oldalnak igazsága lenne, maga is a mítosznak a része, biztos jele annak, hogy a véleményezőt bevonzotta a játék.

2013. augusztus 22. 17:42
Béndek Péter
1000 A Mi Hazánk

„A provincializmus és a tudatlanság révén emelkedhetett országszervező magasságokba a hatalmi téboly. Ma a politikai osztály és a szabadpiac-ellenes gazdasági klikkek által fizetett két etatista, járadékos értelmiségi geng uszítja egymásra az ország két felét – ezen mindenki nyer, leszámítva az ország két felét. A többiek ebből élnek, ez a munkájuk, hiú remény azt gondolni, hogy a saját jószántukból fel fognak hagyni vele. De a műveletlenség és a modernség kulturális tradíciójának gyengesége miatt az ország két fele a gyenge tudati állapotában se értelmezni nem tudja ezt a helyzetet, se változtatni nem tud rajta, viszont még mindig túl nagy kedvvel vesz részt benne – a saját kárára és az előadók gyönyörűségére.

Azt gondolni, hogy bármelyik oldalnak igazsága lenne (olyan minőségileg más karaktere, amely feljogosítja a másik gyalázására) maga is ennek a mítosznak a része, biztos jele annak, hogy a véleményezőt bevonzotta a játék, és szükségképpen valamelyik oldalon. A helyzet logikájából következik, hogy maga a jelenlegi politikai gondolkodási struktúránk annak minden intézményes következményével az, ami rombolja az országot, és ennek mindkét oldal (politikai, gazdasági és értelmiségi hidrája) minőségileg egyformán része – mert ebben a minőségben nem oszt, nem szoroz a kilőtt szemek száma és az ellopott pénz mennyisége.

Azok csak a minőségből következnek és tejesen véletlenszerűek. A politikai rendszerünk ma olyan, hogy az uralkodó osztály a társadalom rombolásából és a közrosszból élhet, és a 90-es évek elején örökölt káoszban olyan politikai kultúrán kezdett el dolgozni, amely ezt a rendszert – és benne a maguk és családjaik pozícióit – stabilizálja.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2013. augusztus 22. 18:35
beléndek béndek
OberEnnsinnen
2013. augusztus 22. 18:25
Ez Béndek legkorrektebb irománya, ami itt a Mandineren szemlézve lett az utóbbi időben. Annyiban igazat adok neki: mindkét oldalon a lefelé húzó spirál jeleit látni, ami természetesen a káoszban érdekelt bal-lib oldalnak kedvez. Már többször leírtam: Ha a kormány - vagy Fidesz - nem tudja, vagy nem akarja legfeljebb 5 egyszerű mondatban megindokolni egy-egy törvény, rendelet, lépés mozgatórugóit, céljait - inkább előbb, mint utóbb: veszíteni fog. Ami ebben az átgondolandó: ha veszít, az ország nagyon komoly - visszavonhatatlan - károsodások nélkül jelenleg nem bír ki egy balos-liberális periódust. Itt most már - valóban élet-halálra megy a "játék". Mert a táblán vannak más szereplők is - sokan - s az ő érdekeik a magyarok érdekeivel nem biztos, hogy összhangban vannak.
bsandor
2013. augusztus 22. 17:59
ezeregy éjszaka,minden napra egy mese
Matróz Kommandó
2013. augusztus 22. 17:49
Mi újság a világmegváltó mozgalmaddal kedves Péter? Semmi? Nahát nahát. Ugye menniyvel könnyebb másokat fikázni, mint csinálni is valamit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!