Korbács és kalács

2013. augusztus 23. 08:05

Orbán pártja nem nemzetiszocialista.

2013. augusztus 23. 08:05
Beck Tamás
Népszava

„Egy pillanatig sem kétséges számomra, hogy a médiahatóság élére jelölt hölgy - aki többek között az orbáni médiabirodalom részét képező Hír TV-t képviselte jogászként - azonnal feljelentene, ha a Fideszt náci pártként aposztrofálnám. Ezért szeretném leszögezni: Orbán pártja nem nemzetiszocialista. Rendszerének diktatórikus vonásait azonban tagadnom sem szükséges. A miniszterelnök saját bevallása szerint már fiatalon sem a diktatúra, csupán annak vezetői ellen harcolt. A »nemzeti nagytőke« emlegetése mindazonáltal rossz emlékeket ébreszt bennem. A weimari köztársaságot követő vészkorszakban a politikai rendszer villámgyors átalakítását követően napirendre került a tőke úgymond »árjásítása«. Ez akkor egy bizonyos etnikum, a zsidóság tervszerűen végrehajtott kisemmizését jelentette. Nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ma Magyarországon pedig azok kifosztása zajlik, akik nem elkötelezett támogatói az uralkodó kurzusnak.

Sőt, már az is elegendő, ha valakinek a befolyása a vezérével vetekszik. Csányi Sándor és Demján Sándor a saját bőrén tapasztalhatja most meg, hogy Orbán a »korbács és kalács« politikáját folytatja velük szemben is. Hűségük, támogatásuk jól jött eddig a kormányfőnek; de mivel szemet vetett a bankvezérek pénzbirodalmára, újabban a nyílt konfliktust is hajlandó felvállalni velük. Egy régi paraszti mondás szerint »nem jó az urakkal cseresznyézni, mert aztán lövöldözni kezdenek a magokkal«. Csányit és Demjánt talán kijózanítja Orbán színeváltozása. Tőkéjük egy részét beforgathatják többek között a pénzszűkében vergődő ellenzéki médiába is.

Palástolni sem próbálom, hogy hazabeszélek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2013. augusztus 23. 10:19
Ezzel az agyalgással menjen el elv- és ápolt társához Bartushoz és vitassák meg ki a náci. Aztán, ha ketten maradnak nácizzák le egymást!
polnemkor
2013. augusztus 23. 10:00
Beck Tamás szerint tehát a zsidóság etnikum? Nocsak. Eddig nácizták azt aki ezt mondta.
Antigoné
2013. augusztus 23. 09:28
Ilyen nyílt, kritikával elegyített kuncsorgást még nem olvastam. Bravó.
MacElek
2013. augusztus 23. 08:59
"Orbán pártja nem nemzetiszocialista." Nocsak! Hát ezt meg hogy sikerült kiszámítani? "a médiahatóság élére jelölt hölgy azonnal feljelentene, ha a Fideszt náci pártként aposztrofálnám" Na ugye, hogy megy ez, mint az ágybaszarás. Ha tétje is van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!