Koraszülöttek

2013. augusztus 20. 10:33

Rémes, ami a miskolci kórház koraszülöttosztályán történt. Meghalt kilenc koraszülött csecsemő. A kilencedik akkor, amikor már országos volt a botrány. Rémes. Mint minden halál.

2013. augusztus 20. 10:33
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

Aki ebből botrányt kavar, az akar valamit.

Esetünkben politikai előnyt akarnak szerezni valakik. Más nincs a történtek hátterében. A miskolci kórház mindössze annyit »hibázott«, hogy becsületesen jelentette az ÁNTSZ-nek a haláleseteket. És valaki hirtelen úgy érezte, ez nem normális. Ez a sok halál. És megtette az első lépést – talán még jó szándékúan. S eljutott a hír a miniszterelnök fülébe, aki szintúgy laikus, s mint minden laikus, felkapta a fejét a hírre, és elrendelte a vizsgálatot.

Ezen a ponton léptek színre a magyar nyilvánosság hiénái és sakáljai, és körülvették mérgező nyállal az egészet. Előbb a miniszterelnökön gúnyolódtak, őt gyalázták, mondván, »miért kell neki ebbe beleavatkoznia«. (Ha Orbán nem rendel el vizsgálatot, azonnal nekiestek volna, hogy mennyire érzéketlen, s hogy csak a foci érdekli, a csecsemők halála nem.) Orbán gyalázása után hamar rátaláltak a cigány-szálra. Merthogy Borsod az ország legszegényebb vidéke, a koraszülöttosztályon meg nyilván cigányok utódai fekszenek, és innen már ki lehet kerekíteni egy egész kis világot, hogy megszülessen a cigányságot rettenetes nyomorban tartó kormányzat rémképe. S hogy e nyomor következtében szülnek a cigány asszonyok koraszülötteket, a kórházban pedig nem foglalkoznak ezekkel a koraszülöttekkel, mert hát »csak« cigányok, vagyis tulajdonképpen itt cigányokat ölnek. Ez lett volna a logikai sor, és ezen a ponton természetesen bekapcsolódtak volna a külföldi média hiénái és sakáljai is Ausztriától Angliáig és vissza. Éppen úgy, ahogy sikerült nemzetközivé tupírozni a cigányokat szomjan veszejtő kegyetlen ózdi önkormányzat hazugságát is. Olvassák el a friss Demokratában megjelent helyszíni riportot Ózdról. Semmi sem igaz abból, amivel két hétig etették a nyilvánosságot egész Európában ezek a nyomorultak.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Taxin
2013. augusztus 21. 00:24
Egy biztos: e mesterséges, kreált botrány örvén a sakálok és a hiénák ismét élvezkedhetnek kicsit. Leírhatnak olyan mondatokat, hogy a „magyar egészségügy itt tart”, tönkre lehet tenni a miskolci kórház igazgatóját, az osztály vezetőjét, és egy rakás pénzt bele lehet tömködni a feljelentést tevő szülők képviseletét ellátó ügyvéd zsebeibe. (Meg tudnám tippelni, ki ő…) De ez az egész nem éri meg. Ez az egész csak ocsmány. És remélem, meglakolnak érte, akik kitervelték.
Soma
2013. augusztus 20. 22:31
Távol áll tőlem mindenféle állásfoglalás, de azért eszembe jutott Molnár Oszkár. /Amúgy meg: ki is tudja itt az összes körülményt/?
Text adósság
2013. augusztus 20. 17:42
Incze szinted a pice! Prutty!
szalámis hegedű
2013. augusztus 20. 17:40
Téged - sajnos - ideje korán vettek ki az inkubátor alól, te takonygerincű bajjer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!