Jótállok Horvát Jánosért

2013. augusztus 14. 21:54

Horvát könyve nem hogy egy mondat, egy szó erejéig se dicsőíti Castrot és Kádárt. Eörsi M. olvasta a könyvet? Mert én igen.

2013. augusztus 14. 21:54
Aczél Endre
Facebook

„Hogy »remek« volna Eörsi cikke, mint Debreczeni mondja? – Horvát könyve nem hogy egy mondat, egy szó erejéig se dicsőíti Castrot és Kádárt. Eörsi M. olvasta a könyvet? Mert én igen. Ráadásul kicsit beavatott is vagyok. EM nem ír arról, hogy azt a »balhét«, amire ő Gyurcsányt rá akarta beszélni – hiába persze, mert EU-s kormányfők megállapodás szerint nem látogatnak Kubába – megcsinálta, kalózakcióként, ő maga. És nem lett Amerika hőse, legfeljebb a kubai rendőrség foglya pár órára. AKKOR a nagykövet szabadságon volt. Idehaza ő, az akkori külügyminiszter (Göncz Kinga) a hazatért Eörsit megpróbálták meggyőzni az effajta vállalkozások kilátástalanságáról, pláne, hogy a ravasz kubai állambiztonság produkált neki néhány mű-ellenzékit. Ez egy. (...)

Jótállok Horvát Jánosért. Már csak azért is mert kollégáival ellentétben ő legalább értette, ismerte az átlagkubai lelkivilágát, le tudta mérni, hogy milyen fokú a Castro-barátság ill. – ellenesség. Tömegméretekben, hogy úgy mondjam.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2013. augusztus 15. 07:33
Eörsi a cikkében nem a könyvvel foglalkozott, hanem azt kifogásolta, hogy Horváth az interjú során azt állította, mégpedig határozottan, hogy nem volt cenzúra, még öncenzúra sem az MTV-ben. Szórakoztató, ahogy az elvtársi frontvonalak időnként mégiscsak fel-fel rajzolódnak. Eörsi nem bírja lenyelni a nyilvánvaló hazugságot, de valamiért mégiscsak egy táborban utazik az elvtársakkal, gondolom, a küldetéstudat és a magyar-gyűlölet tartja össze őket.
Text adósság
2013. augusztus 15. 07:19
"Horvát könyve nem hogy egy mondat, egy szó erejéig se dicsőíti Castrot és Kádárt. Eörsi M. olvasta a könyvet? Mert én igen." Mivel Hüvely Matyi életében nem csinált semmit nehogy most nekifogjon olvasni. Nem olvasta de mesélték neki a genetikai rokkantnyugdíjasok! Prutty!
1120
2013. augusztus 15. 01:19
"Jótállok Horvát Jánosért" Hát persze... Évtizedekig egymást túllihegve hazudtatok a képünkbe, amit sajnos elfelejtett valaki megköszönni egy jobbegyenessel a rendszerváltás környékén... Persze sose késő! :)
Taxin
2013. augusztus 15. 00:49
A vén ávósoknak nagyon megy az Itt a piros, hol a piros játék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!