Egyszer volt magyar futball

2013. július 27. 14:34

A kormány erőfeszítései és Csányi Sándor MLSZ-elnök nevéhez köthető, nagystílűen reformfolyamatoknak nevezett intézkedések elhitették az emberekkel, hogy van kiút.

2013. július 27. 14:34
Varga T. Róbert
Népszava

„Olvasom az értékeléseket, és hüledezem, hogy mások hüledeznek. Szégyen – virít a sportlap címoldalán, Tarsoly Csaba, a Győr tulajdonosa gyalázatról beszél, a kommentelők meg melegebb éghajlatra küldenek mindenkit. Pedig az elmúlt három évtizedben éppen elég keserves percet okozott a magyar futball ahhoz, hogy meglepetést mégse keltsen egy újabb gyötrelmes kupaforduló.


Nyilvánvaló, hogy a szokottnál hangosabb fölháborodás két fő okra vezethető vissza. Olyan mégiscsak először fordul elő, hogy még az augusztust sem érik meg csapataink a nemzetközi kupaporondon, másfelől pedig a kormány erőfeszítései és Csányi Sándor MLSZ-elnök nevéhez köthető, nagystílűen reformfolyamatoknak nevezett intézkedések elhitették az emberekkel, hogy van kiút. (...)

Önkéntelenül és teljes joggal vetődik fel: ebbe a futballba öljünk milliárdokat? Mit érdemelnek ezek a játékosok, edzők, sportvezetők? Rengeteg kiváló sportoló úgy szerez dicsőséget az országnak, hogy sokkal többet dolgozik, mégis lényegesen szerényebb (anyagi) megbecsülésben részesül. Ha egyáltalán! Sokan borzalmas körülmények közepette, munka mellett érnek el világraszóló sikereket, a labdarúgók meg nemhogy dolgozni nem akarnak, futni se nagyon.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. július 28. 09:14
""A titok: minden varázs, minden átok csak addig él, míg meg nem találják az utat ... És mesélik azt is, hogy egyszer egy ifjúnak sikerült kijönnie az erdőből. .... A kigondolt varázs úgy szólt, hogy akkor adom vissza az aranylabdát ""
Csomorkany
2013. július 27. 19:44
A magyar fociról szó se essék, de a cikk maga egész korrekt. A Népszava átlagszínvonalához képest világító fáklya. Megállapítja ugyan a kormány próbálkozásainak eredménytelenségét - ezzel nehéz most vitatkozni - de ugyanakkor azt is leírja, hogy érti, miért a focit próbálja föltámasztani a kormány. Hámerhogy az a legnépszerűbb sport, és komoly hagyományai vannak nálunk. Sehol egy korrupciós vád, sehol egy szőlőbánya. Mondhatnám nocsak. De inkább azt mondom, egy fecske nem csinál nyarat :-(
bsandor
2013. július 27. 15:57
BRRRRRR
OrangeOrder
2013. július 27. 15:39
Te hülye fasz. Tavaly nem volt ekkora pofátok. Visszasírjuk a 90-es éveket meg a világranglista 87. helyezését, meg a máltán kapott duplát? Pusztuljatok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!