Senki sem veri át úgy az olvasóit, mint a Heti Válasz

2013. július 29. 11:02

Ilyesmit a B, C és D kategóriás, a Blikk és a Bors szájából kieső morzsákon tengődő bulvárszájtok szoktak elkövetni.

2013. július 29. 11:02
Szily László
Szily László
Cink

„Pár kattintásért megöltek egy nagyon híres embert. Ezt hívják az online sajtóban PI-kurválkodásnak. A visszafogott polgári lap bejelentett Fernando Alonso halálhírét, egy olyan félrevezető ajánlóval, amiből nem derült ki, hogy egy öreg kubai balettos halt meg, nem az ismert nagyfejű spanyol sofőr.

A PI-szajhaság extrém minősített esetét követte el a Heti Válasz, amikor »Most közölték: Elhunyt Fernando Alonso - az ok még ismeretlen« címmel dobott ki egy hírt tegnap reggel, és csak délután fél négy felé módosította azt arra, hogy »Elhunyt Fernando Alonso, a kubai balett atyja«.

Ilyesmit a B, C és D kategóriás, a Blikk és a Bors szájából kieső morzsákon tengődő bulvárszájtok szoktak elkövetni. A HV-nak technikai értelemben bejött a dolog, az ő hírük volt messze a legolvasottabb a nagy hírgyűjtő szájtokon. Ezek ugyanis általában a cikkek és posztok címeit sorolják csak, ajánló nélkül. Az eset azért furcsa, mert létezik ugyan véletlen PI-kurválkodás, amikor az ember egyszerűen véletlenül hagyja le, hogy a botrány hol történt - Megette nagynénjét a főpolgármester fodrásza - de ez láthatólag nem olyen eset. Sőt, az »ok még ismeretlen«-nel szándékosan rá is játszottak a döbbenetre, amit az olvasó érezhetett, hogy pont a Magyar Nagydíj napján, Budapesten hal meg az ismert spanyol. Pedig azt mindenki tudja, hogy az olvasók átverése már egészen rövid távon is visszaüt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. augusztus 09. 19:46
a hülyét lehet átverni..
BőröndÖdön
2013. július 30. 16:44
Itt tart a yeti válasz,ki csodálkozik ezen??
népnemzet
2013. július 30. 16:44
Miért ezen az egy híren rugózunk? Mutasson valaki egy sort a HV-ben, amit nem a kormánypárti propaganda szűrőgépében passzíroztak! Na ja. valamit valamiért. Mint a (talán nem is) boldogult szép bolsi aranyévekben...
Berecskereki
2013. július 30. 16:43
Abaen azért ne légy biztos, hogy csak "a hülyét lehet átverni..". Albert Einstein mondta: Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség. De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos. Szóval csak az biztos, hogy semmi nem biztos.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!