Közmunka, presztízs

2013. július 22. 08:32

Tudom, én mindig másfele járok, sosem a sikertörténetek felé, pedig keresem, isten bizony azokat a helyeket is.

2013. július 22. 08:32
Ritók Nóra
hvg.hu

„Nem tudok például az államtitkár úr mondatától szabadulni, hogy a közmunkaprogramok presztízst jelentenek az embereknek. Mondja, abban az ominózus tv műsorban is, hogy ő hetente van vidéken, mert ő szeret ottan tapasztalatokat gyűjteni, és neki igenis mondták, hogy a közmunkások között ezt sokan így élik meg. Mondta ezt egy polgármester is, és akkor bizonyára úgy is van. Lám, a statisztika mellett mekkora visszajelzés ez, hiszen nem elég, hogy őrült tempóban nő a foglalkoztatottak száma, hanem még boldogok is azok a presztízsüket vesztett emberek, akik most végre közmunkások lehetnek.

Én is sokat járok mostanában mindenfelé. Nem tudok szabadulni a munkámtól, így mindenhol megérdeklődöm pár dolgot a cigányok helyzetéről, közmunkaprogramról, szociális földprogramról, nyári gyermekétkeztetésről, a nagy programban kiosztott csibék, kacsák növekedéséről. Persze tudom, én mindig másfele járok, sosem a sikertörténetek felé, pedig keresem, isten bizony azokat a helyeket is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fogd a pénzt és kuss
2013. július 22. 12:38
ne istenre esküdözz, a sz@rt sem ér a te szádból .... hanem a kedves mama életére ...
elfelejtette
2013. július 22. 11:05
A presztízs mindenképp túlzás, de a szocik idején odalökött 29000 Ft sem volt megváltás.
Autofocus
2013. július 22. 11:03
Az a baj az ilyen Ritók Nórák féle, liberális belvárosi szubkultúrától átitatott ajvékolással, hogy soha, de soha egyetlen egyszer sem hangzik el konkrét intézkedési terv szintű megoldás a szájukból, az álságos jogvédő dumán meg a szociális sopánkodáson kívül a legtöbb a "felzárkóztatás" és a "progresszív oktatáspolitika" szókapcsolatok elmantrázása párás szemüveggel. A valóság serpenyőjében pedig szüleiket dolgozni sosem látó generációk vannak, kamatospénz, prostitúció, unalomból öncélú rajkodás, amíg volt addig játékgépbe segély beleszórás, és olyan elfecsérelt évtizedek, nemzedékeken átívelő társadalmi folyamatok melyeket nem lehet négy év alatt megváltoztatni. De legalább törekedni kell rá, és ez óriási különbség.
kjkj945
2013. július 22. 09:49
"" A munkabér, a munkaerő ára, cincog zsebünkben, úgy megyünk haza. ""
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!