A vasfüggönynél

2013. július 27. 09:52

Orbán a szakmunkásképzést már át is alakította, és az tényleg éppen olyan lett, mint amilyen a szocializmusban volt.

2013. július 27. 09:52
Ónody-Molnár Dóra
NOL

„Orbán Viktor tegnap nyilvánosan is kimondta, amit eddig is tudtunk: vannak fontos dolgok, amelyekben a kommunizmus számára követendő.

A közrádió riporterének a következőket jelentette ki: »A kommunista rendszerben voltak dolgok, amelyek ésszerűbbek voltak, mint a mai dolgok. (…) Ezt tagadni nem érdemes, inkább tanulni kell ebből«. A dolog, amelyben Orbán a kommunistákat követné, a felsőoktatás. »Szerintem a 240-es ponthatár a középszer ponthatára. (…) Szerintem közpénzen, adófizetők pénzéből egyetemen taníttatni középszerű teljesítményre képes fiatalokat nem érdemes. (…) A középszerűeknek nem egyetemen kell tanulniuk« – magyarázta, hozzátéve, hogy az szolgálja jobban az ország érdekét, ha a jó képességűek mennek az egyetemre, a középszerűeknek pedig ott a szakmunka.

 
Orbán a szakmunkásképzést már át is alakította, és az tényleg éppen olyan lett, mint amilyen a szocializmusban volt. A felsőoktatást is átalakította volna már, csak nem számolt azzal, hogy a diákok utcára vonulnak, egyetemet foglalnak, mert e tekintetben még más a helyzet, mint a kommunizmusban volt. Ha a diákok nem lázadnak fel, akkor ősztől nem 58 ezren, hanem csak tízezren tanulhatnának államilag finanszírozott helyen, és nem lenne a legnépszerűbb 16 szakon is valamicske állami ösztöndíjas keret.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 242 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Moses Hess
2013. július 28. 13:58
Dórikám! Miért foglalkozol ezzel a témával, hiszen a te családodban 5773 év óta nem volt szakmunkás!
ostoros
2013. július 27. 18:06
Ez vicc, amit műveltek az oktatással. Tegnapelőtt vezető hír volt a Petőfin, hogy kevesen jelentkeztek felső tanulmányokra és minden eddiginél többen külföldi egyetemekre. A fiatalok már a suli előtt elhúznak az országból és soha nem jönnek vissza. Ezt jól elQrtad, köcsög törpe.
berzsian56
2013. július 27. 16:28
Ha ilyenek olvasok, az agyam ledobja a gépszijjat. Kedves kislányom. Mi a fenét tudsz te a szakmunkásképzésről? Neked elég, ha üres lejárató,lózungokat pufogtatsz. Ha , már eről beszélünk, a legkevesebb, hogy valami érvet is fel kellene hozni, különben hülyének fogunk látszani, ahogy te is. Kilenc évíg tanítottam egy szakmunkásképzőben, tehát van jogom hozzászólni. Amíg a cégek támogatták a képzést még úgy -ahogy működött. Egy idő után, már a cégek is csak azért száltak be a képzésbe, mert ezer apró trükkel leírhatták az adóból. Csak egy példa.Nálúnk öt darab nyolc személyes kisbuszt működtettek a szakmunkásképzés terhére, ám ebbő kettőt egészen más célokra használtak.Vagyis : soha nem láttuk. Nem elég ostobságokat összehordani, utána kell nézni.Amúgy égés a végtelenségig.
Mr.Falafel
2013. július 27. 12:31
A zsidók szerint akkor van jó oktatási rendszer, ha a Tesco-s polcszervizesnek 4 diplomája van, és minimálbért kap. Ezek a szerencsétlen szellemi éhenkórászok a diplomát a szabadságjogok kategóriájába sorolják, tehát, akinek nincs, annak a Zorbánviktor korlátozi a szabaccságát. Tényleg minden zsidó ennyire hülye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!