Népszavazást az eutanáziáról?

2013. július 22. 17:16

Ne feledkezzünk meg a népszavazásra bocsátott kérdés legellentmondásosabb részéről, az aktív eutanáziába bevonni szándékozott orvosok szerepéről sem.

2013. július 22. 17:16
Michnai Attila
Heti Válasz Online

„Ebben az ügyben csak olyan részletek nincsenek tisztázva, mint hogy pontosan melyek is a »gyógyíthatatlan halálos betegség« megállapításának kritériumai, illetve ki, mely szabályok szerint lesz jogosult azt megállapítani? De ugyanígy nem esik szó arról sem, hogy vajon a halálos kór mely stádiumában lépne életbe a javasolt szabály. Akár már egyetlen rákos sejt felfedezésekor is?

És ne feledkezzünk meg a népszavazásra bocsátott kérdés legellentmondásosabb, leginkább tisztázatlan részéről, az aktív eutanáziába bevonni szándékozott – netán arra kötelezett? – orvosok szerepéről sem. Elvégre őket köti az élet feltétlen védelméről szóló orvosi eskü szövege, és ha erre a körülményre nem tér ki a kérdés, akkor ugyan mit ért az OVB a megfogalmazás pontosságán és egyértelműségén? A helyzet visszásságát jellemezve idézzük itt az aktív orvosi eutanáziának még a gondolatától is elzárkózó orvosi kar tár egyik tagjának félig humoros felvetését: ennyi erővel akár a vadászokat, avagy a fegyveres erők tagjait is kötelezni lehetne az aktív részvételre e gyászos processzusban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. július 23. 09:26
==az egy kabaré, amit az OVB művel a népszavazási kezdemények elbírálásával.== Ez így van. Tudod jól - ebben a mocsokban, az efféle történések esetében - mindig azt kell vizsgálni: Qui prodest?
Fakuttya
2013. július 23. 00:28
Ez mitől lett hirtelen aktuális kérdés?
kukagyerek
2013. július 22. 18:33
Vajon, egy népszavazás eldöntheti-e azt, hogy ki meddig élhet, kiről mikor mondjunk le? És aki szavaz majd, tisztában van azzal miről dönt, vagy mi mellé áll? És a lelkiismeret?
kjkj945
2013. július 22. 18:04
mihaszna gyüjts össze 200ezer + 1 aláírást és semmi akadálya!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!