Bajnaisták vs. Orbán szekértolói

2013. július 10. 14:41

„Most vasárnap” én a Bajnai iránti ellenszenvem ellenére az összefogáspárti oldal felé hajlok, de hevesen és szenvedélyesen tudnám védeni a függetlenségpárti oldal nézetét.

2013. július 10. 14:41
Kopiás Attila Steve
Kettős Mérce

„8) »Elfogadható-e egy Bajnait és az MSZP-t is valamilyen formában tartalmazó ellenzéki összefogás a NER leváltása érdekében?«

És itt most szakítok az eddig formával. Ugyanis igen. Mármint nem. Pontosabban igen is, meg nem is. Illetve se nem igen, se nem nem. Ez az írás pontosan arra volt egy kísérlet, hogy megmutassam: azonos értékrendű, azonos politikai nézetekkel bíró, erkölcsileg mélyen elkötelezett emberek hogyan juthatnak gyökeresen eltérő végkövetkeztetésre attól függően, hogy a jelenlegi helyzetet és a választás várható következményeit hogyan értékelik.

Ha te egy mélyen elkötelezett baloldali vagy, aki szerint

– ez a kormány nagyjából ugyanolyan ócska, mint az eddigiek, 

– Bajnai a mostani programja ellenére is neoliberális,

– személyesen nagyobb felelősséged van abban, hogy hosszú távon megteremts egy, az eddigi kormányoktól 100%-ig független alternatív politikai erőt, mint abban, hogy egy 2014-es katasztrófa lehetősége miatt aggódj, akkor neked erkölcsi kötelességed az összefogással szemben a neked szimpatikus alternatív politikai erők megerősödését támogatni.

Ezzel szemben, ha te egy mélyen elkötelezett baloldali vagy, aki szerint 

– a NER még az eddigi kormányoknál is nagyságrendekkel elviselhetetlenebb,

– Bajnaitól az egykori kormányzása ellenére (akár a PM behatása miatt) baloldali politika várható,

– személyesen most nagyobb felelősséged van abban, hogy a 2014-es katasztrófalehetőségek mindegyikét elkerüljük, mint abban, hogy már most a 2018-as (vagy későbbi) választások politikai alternatíváit erősítsd akkor neked erkölcsi kötelességed azon dolgozni, hogy az összefogás minél sikeresebb, és a saját elveidnek minél megfelelőbb legyen.

Természetesen a valóság sosem ennyire fekete-fehér. Már az egyes részkérdésekben is ki-ki önmagával is vitában állhat, ezeket különféleképpen súlyozhatja, és az is lehetséges, hogy az egyikben az összefogáspárti, a másikban a függetlenségpárti oldalra húz, arról nem is beszélve, hogy a pártpolitika iránti érdeklődés intenzitása is jelentősen befolyásolja a kérdést. Valószínűleg azzal sem árulok el nagy titkot, hogy »most vasárnap« én a Bajnai iránti ellenszenvem ellenére az összefogáspárti oldal felé hajlok, de hevesen és szenvedélyesen tudnám védeni a függetlenségpárti oldal nézetét, miközben azt még csak megtippelni sem tudnám, hogy jövő áprilisban hogyan fogom értékelni a helyzetet, mint ahogy az sem véletlen, hogy bármilyen fontosnak tartom a pártpolitikai aktivitást, én magam jó ideje passzív vagyok etéren.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békafa őrnagy
2013. július 10. 18:30
Egyszer volt, hol nem volt (hogy pontosabbak legyünk, 75 millió éve), volt egyszer egy idegen galaktikus uralkodó, akit Xenu-nak hívtak. Xenu gondjaira volt bízva a galaxis ezen részének összes bolygója, a mi bolygónkkal, a Földdel együtt, amit azokban az időkben Teegeeack-nek hívtak. Xenu the alien ruler Xenu-nak volt egy problémája. Az általa irányított 76 bolygó mindegyike túlnépesedett. Minden bolygón átlagosan 178 milliárd ember élt. A túlnépesedéstől meg akart szabadulni, ezért volt egy terve. Xenu teljesen átvette a hatalmat hitehagyottak segítségével, hogy megdöntse a jó embereket és a Hűséges Hivatalt. Aztán pszichiáterek segítségével emberek millióit hivatta be jövedelem adó vizsgálatra, ahol helyette alkohol-glikol injekciót kaptak, ami megbénította őket. Aztán olyan űrrepülőkre rakták őket, amik pontosan úgy néztek ki, mint a DC8-asok (csak nem légcsavarok voltak rajtuk, hanem rakétahajtóművek). Ezek a DC8-as űrrepülők aztán elrepültek a Föld bolygóra, ahol a megbénított emberek milliárdjait halmokba rakták a vulkánok lábai körül. Amikor ezzel végeztek, akkor hidrogénbombákat eresztettek a vulkánokba. Xenu ekkor az összes hidrogénbombát egyszerre felrobbantotta, és mindenki meghalt. De a történetnek még nincs vége. Mivel mindenkinek van lelke (amit "thetán"-nak nevezünk ebben a történetben) ezért rá kell szedni a lelkeket, hogy ne jöjjenek vissza megint. Ezért, amíg a lelkek száz milliárdjait fújta a nukleáris szél körös-körül, ő speciális elektronikus csapdáival foglyul ejtette az összes lelket elektonikus nyalábokba (az elektronikus sugarak ragadósak voltak, mint a légypapír). Miután az összes lelket elkapta, dobozokba rakta őket és néhány óriási moziba vitte őket. Ott aztán minden léleknek napokat kellett eltöltenie speciális 3-dimenziós mozgóképek nézésével, amik azt mondták nekik, hogy az életnek milyennek kellene lennie, és más zavaró dolgokat. Ebben a filmben hamis képeket mutattak nekik, és azt mondták, hogy ezek Isten, a Gonosz és Jézus. A történetben ezt az eljárást "implantálás"-nak hívjuk.
qccqccqcc
2013. július 10. 16:54
Pride-feelinged van még, öcsi?
kamasuka
2013. július 10. 16:06
Írhattok itt bármit, össze is foghattok ezerrel, de Atlantis akkor is elsüllyed, és vele együtt ti is.
nucklear3
2013. július 10. 16:06
Istenem...úgy elmélkednek mintha bármi esély lenne még a győzelemre...A Libás október óta a fronton van, és van neki 5 %. Vegyétek már ki a biliből a kezeteket...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!