Szia, Mel, nagyon nagy voltál!

2013. július 21. 11:03

Sokkolt a hír, miszerint Mel Smith komikus, színész, rendező 60 éves korában meghalt Londonban.

2013. július 21. 11:03
Galla Miklós
Facebook

Sokkolt a hír, miszerint Mel Smith komikus, színész, rendező 60 éves korában meghalt Londonban. Alapember volt, a műfaj egyik oszlopa. A Monty Python és a Peter Cook-Dudley Moore duó után a Not The Nine O’Clock News (Nem a kilenc órai híradó) volt az a tévésorozat, amely újat hozott a brit képernyőkön. Abban tért el az elődök műsoraitól, hogy aktuális témákkal is foglalkozott, sőt bejátszások is voltak politikusokról, meg a királyi család tagjairól. Smith ebben a sorozatban tűnt fel. Ragyogó komikus volt, mindig lehetett nevetni azon, amit csinált. E csapatnak tagja volt Griff Rhys Jones („mellesleg” Rowan Atkinson is), akivel Smith 1984 és 1998 között 63 tévéműsort készített Alas Smith And Jones (Sajnos Smith és Jones) címmel. (Szóvicc, mert „alias” azt jelenti: más néven.) Jobbnál jobb jelenetek, remekül előadva. Két egyenrangú komédiás parádézott. Smith rendezett is: például ő készítette az első Mr. Bean-mozifilmet, amely óriási siker lett. A nyilatkozatokból az derül ki, hogy mindenki szerette, mert közvetlen, természetes fickó volt, aki a tehetségét allűrök nélkül viselte. Szia, Mel, nagyon nagy voltál!

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. augusztus 10. 19:02
Igen nagy volt ellentétben veled aki nagyon gyenge. Arra kiváncsi vagyok,hogy eszrevetted e,hogy 2 ev alatt kifutottál,hogy azota miből elsz az talany-
nemzeti nick
2013. július 22. 15:28
És a világon semmi közöd nincs hozzá, kopott fradistafideszes.
nyugalmazott tanár
2013. július 22. 12:27
Valóban savnya egy humora van a lökött angoloknak, de hát nekik ez a jó. 8-10 évesen még én is tudtam élvezni. A gatyaletolós korszak náluk sokkal hamarabb eluralkodott, mint nálunk. Azóta a jobb alakításra érdemesek is gyakran átcsúsznak ripacsba.
Fakuttya
2013. július 22. 00:19
Wodehouset pl. imádom. „Forduljon Psmithhez! Psmith majd segít! Psmith mindent elintéz! Önnek szüksége lenne valakire, aki eljár peres ügyeiben? Valakire, aki elintézi üzleti ügyeit? Valakire, aki sétálni viszi a kutyáját? Valakire, aki meggyilkolja az Ön nagynénjét? Psmith elintézi! Bűntény nem akadály! Bármilyen megbízása van (feltéve, hogy halakkal nem kell foglalkozni), forduljon Psmithhez!”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!