Mindnyájunk világbajnoksága

2013. július 20. 10:53

Ezt a világbajnokságot nem Orbán Viktor, nem Gyárfás Tamás, még csak nem is a magyar úszósport kapta. Közös ajándék, közös lehetőség; meg kellene próbálni közösen élni vele.

2013. július 20. 10:53
Ballai Attila
MNO

„Az elmúlt negyedszázadban Ausztrália háromszor, Olasz- és Spanyolország kétszer-kétszer, Kanada, Japán és Kína egyszer-egyszer lehetett a vizes-vb gazdája, mostantól következnek az oroszok, a mexikóiak, a koreaiak, majd mi. A magyarhoz mérhető nemzetgazdaságot, népességet ne is keressünk közöttük. A miniszterelnök tegnap azt is megjegyezte, a csőd szélén tántorgó, a saját lábán megállni képtelen államnak senki sem adná oda a rendezés jogát; valóban, nincs az az eszement ember, aki oda tervezné a legmeghittebb családi ünnepségét, ahol bármikor a fejére dőlhet a tető.

Ezért a minket ért tisztességgel vetekszik a felelősségünk is. A 2021-es vizes-vb-re nem szabad, nem méltó olyan vándorcirkuszba illő kötéltáncos mutatványokkal és bűvésztrükkökkel készülni, mint a 2006-os Eb-re. Amelyre nemhogy nem épült fel az akkor kormánygaranciával megtámogatott lágymányosi vizes komplexum, hanem még a jó öreg, 1926-ban átadott margitszigeti Hajós új medencéje köré is a megnyitó előestéjén telepítették a virágágyásokat. Az sem lenne baj, ha holnaptól senki sem számolgatná, hogy a Dagály fürdőre álmodott létesítmény költségéből hány defibrillátort lehetne vásárolni.

Ezt a világbajnokságot nem Orbán Viktor, nem Gyárfás Tamás, még csak nem is a magyar úszósport kapta. Közös ajándék, közös lehetőség; meg kellene próbálni közösen élni vele.”

Talán még közösen is örülhetnénk neki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marko11
2013. július 21. 08:51
Gyárfás minden kormányt túlél?
RAMBO
2013. július 21. 07:10
Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de az megvolt már, hogy mekkora elbaszott nagy marhaság az egész úszó VB? Elgondolkozott már valaki azon, hogy a strandsportokra miért áldozunk akár egyetlen fillért is? Felnőtt férfiak labdáznak a vízben? Valaki gyorsan úszik? Másvalaki trükkös fejesekkel villog a csajok előtt? Kár, hogy nincs szépen lebarnultan feszített felsőtesttel járás a medence partján! (Ja de, van, az a testépítés.) Vagy vizipisztolyozás. Esetleg matracbúvárkodás. Vagy elveszett hozzátartozó bemondatása a hangosbeszélőn. PONT annyira komoly mindegyik, mint az olimpiai sportok. Valóban nem Orbánról vagy Gyurcsányról van szó ebben az esetben. A józan észről van szó. MINEK kell ez az egész? Hogy az akkor aktuális "gyurtadani" vagy "egérke" itthon szerezzen valami érmet? És akkor mi van, ha itt nyeri és nem pl. Spanyolországban? Ez megér néhány milliárd forintot? Hát nem. Se Orbán se Gyurcsány alatt nem ér meg egy fillért sem.
IgazságosIzomViktor.
2013. július 20. 17:29
Orbán természetesen ezt az alkalmat se hagyta ki az önreklámra.Ebben a témában ez a gusztustalan. Hogy mi kaptuk a rendezés jogát ennek viszont Örülök!!
koronaszepe
2013. július 20. 17:11
Mekkora kínban volt/van a Fidesz média, ideértve a közszolgálatit is, valahogy ki kellene hagyni Gyárfást a történetből, de nem lehet. Valahogy el kellene bagatellizálni a szerepét a történetben... Az első híradásokban a közszolgálatin meg sem említették a nevét, ellenben bőséggel és élőszóval tájékoztatott minket a miniszterelnök. A minap valami Balog nevezetű apparatcsik nem nyújtott kezet Gyárfásnak. Szánalmas vergődés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!