IMF, takarodj!

2013. július 16. 08:34

Fogalmam nincs, mekkora szellemi erőfeszítés előzi meg Matolcsynál az ilyen és ehhez hasonló lépéseket, de tényleg senki nincs, aki szóljon neki?

2013. július 16. 08:34
autognomia
Hacsaknem

„Ha valami még hiányzott Matolcsyból, akkor az ez: hogy elküldje a vérbe az IMF-et. Szerinte a Valutaalap budapesti jelenléte okafogyottá vált, különben is mi várhatóan idén előtörlesztünk, kiegyenlítjük a számlát, semmi szükség arra, hogy ezek itt tovább lábatlankodjanak. Igaz, hogy 2008-ban, amikor amazok voltak kormányon, kénytelenek voltunk igénybe venni ezt a szájbatekert hitelt, de 2010 óta, az új kormány strukturális reformjainak és konszolidációs intézkedéseinek köszönhetően megfogtuk az isten lábát, nehogy már az IMF kinyújtott kezébe kellene kapaszkodnunk.

Ami ránk nézve mégiscsak szánalmas realitás: Matolcsy úgy küldené el – olcsó gratulációba csomagolva – melegebb éghajlatokra az IMF-et, hogy Magyarország még nem törlesztette tartozását a Valutaalap fele. Mert Matolcsy állítólag gazdasági szakember. Aki tudja, hogy az előtörlesztésnek, az egyösszegű visszafizetésnek legalább annyi előnye van, mint hátránya. Aki tisztában van azzal, hogy bármilyen hitelfelvételre érvényes: az előtörlesztési költség lehet hogy jóval nagyobb értékre rúg, mint ami kamat, kezelési költség még összesen hátra lett volna. Akinek pontos képe van arról, hogy bármiféle előtörlesztés esetén az első ajánlott lépés tárgyalni a hitelezővel a visszafizetés feltételeiről, amelynek nyomán könnyen megállapíthatóvá válik, egyáltalán jól járunk az előtörlesztéssel, vagy egy nagy frászt. Hogy előbb talán meg kellene állapodni, és csak azután borítani a bilit.

Fogalmam nincs, mekkora szellemi erőfeszítés előzi meg Matolcsynál az ilyen és ehhez hasonló lépéseket, de tényleg senki nincs, aki szóljon neki? Tényleg ez az az intézkedés, amit ebben a pillanatban a jegybank elnökének késedelem nélkül meg kellett hoznia? Tényleg annyira kerek minden ebben a magyar gazdaságban, hogy már csak az IMF budapesti irodájának felszámolása van hátra, mert tök fölöslegesen szívják itt a magyar levegőt?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2013. július 16. 17:29
Ha a csicskaság, a gerinctelen szolgalelkű meghunyászkodás fájna, ez a posztoló is rég szörnyethalt volna.
BőröndÖdön
2013. július 16. 13:34
Kuszaszem a topon,az ország meg szégyenkezik...
flyb
2013. július 16. 12:30
Az ország bohóca.
flyb
2013. július 16. 12:30
Az ország bohóca.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!