Szép lakása van? Képviselője elveheti

2013. június 03. 21:58

György István szerint ha egy állami vezetőnek megtetszik egy lakás, akkor a kormánynak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy ezt a lakást kisajátítsa a tulajdonosától.

2013. június 03. 21:58
Transparency International
Korrupció blog

„A Fidesz-es György István módosító indítványt nyújtott be a kisajátítási törvényhez. Ebből megtudtuk, hogy képviselő úr szerint ha egy állami vezetőnek megtetszik egy lakás, akkor a kormánynak meg kell adni a lehetőséget arra, hogy ezt a lakást kisajátítsa a tulajdonosától. Képviselő úr szerint ugyanis kiemelt közcél, hogy ő és képviselőtársai jó helyen lakhassanak. Minden a már megszokott módon történik. Most sem volt ugyanis érdemi vita és gondos szakmai előkészítés egy nagyon fontos törvény megváltoztatásánál. Most a polgárok ingatlantulajdonának elvonását lehetővé tévő szabályok módosítása van soron. A módszer – ahogy az előbb írtuk – nem meglepő. A módosítás tartalma viszont már-már meghökkentő. A lényege egy szóval is leírható: zabrálás. (...)

Korrupció ellen küzdő civil szervezetként nem tehetjük meg, hogy György István módosítóját ne kritizáljuk. Nem csak annak tartalma miatt vagy azért, mert egyeztetés nélkül nyújtotta be, hanem azért is, mert még a címe sem korrekt a módosítónak, át kellett volna azt írnia. György István ugyanis eredetileg a kisajátításról szóló törvényen akart változtatni. De ez a törvény így már nem a kisajátításról szólna – márpedig alapvető követelmény, hogy a törvények címének igazodnia kell a tartalmukhoz. A TI segít neki, ne legyen szégyenlős! Javaslataink a következők:

2007. évi CXXIII. törvény a zabrálásról

vagy 2007. évi CXXIII. törvény a rekvirálásról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. június 04. 13:28
Ez a duma pont olyan, mint amivel támadják külföldön a magyar Alaptörvényt - "nem egyezik Európa szellemével". Nesze semmi, fogd meg jól! Talán idézni kellene a konkrét szöveget az e l f o g a d o t t javaslatbólm mert így a poszt teljesen hiteltelen! Arra jó csak, hogy hergelje az embereket. (persze szerintem ez is volt az egyetlen célja).
celkereszt
2013. június 04. 09:07
Érdemes ezt a krónikát elolvasni 1849 január 1-től kezdve. http://hbml.archivportal.hu/data/files/144713349.pdf
Selamat
2013. június 04. 08:47
Te jó ég! Hogy be lehetnek manapság tojva egy szemlőhegyi villában. Hümm, hümm... jó lenne ha saját bőrükön is megismernék azt, hogy ebül szerzett jószág, ebül vész el! Jó lenne. Csak sajnos nem fog megtörténni. A Transparency International Magyarország meg mióta is civil? Meg mióta is küszködnek a korrupció ellen? Menjenek már az anyjukba ezek a hazug gengszterek!
kamasuka
2013. június 04. 08:04
Már bocs srácok, de a ti elvtársaitok akartak bevezetni olyan ingatlanadót, hogy a tulaj fizessen már az ingatlanja után, amit többnyire leadózott jövedelemből vásárolt, és még illetéket is fizetett érte, nem is keveset. És még ti pofáztok, hogy el lehet majd venni a lakásokat? :) Nyugger nyakába varrtátok volna az adót, az meg is lőhette volna utána a lakását/házát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!