Hazudnak rendületlenül...

2013. június 06. 16:40

Levélváltásba kezdtünk a minisztériummal, melynek során hamar kiderült, hogy megint át lett itt verve mindenki, nem lesz ma se Hoffmann, se Klinghammer, se kamera, se sajtó...

2013. június 06. 16:40
Tóth Fruzsina Márta
Hallgatói Hálózat blogja

„Május 31-én, pénteken aktivistáink úgy döntöttek, hogy elég volt az alkalmatlan és impotens minisztériumi vezetőkből, ha nem tudjuk őket jobb belátásra bírni, akkor ennyi volt. Itt az ideje, hogy kirúgjuk őket és megalapítsuk az új minisztériumot.

Mintegy húsz aktivistánk volt az épületben, amikor Forgó Melinda, Klinghammer István kabinetfőnöke és Gilly Gyula, politikai tanácsadó felajánlották, hogy szerda reggel Hoffmann Rózsa államtitkár asszony és Klinghammer István államtitkár fogadni fog minket egyeztetésre. A megbeszéltek értelmében a »tárgyalást« végig felvehettük volna...

A megbeszélteknek megfelelően levélváltásba kezdtünk a minisztériummal, melynek során hamar kiderült, hogy megint át lett itt verve mindenki, nem lesz ma se Hoffmann, se Klinghammer, se kamera, se sajtó... Biztos, ami biztos alapon reggel elnéztünk az EMMI-be, kérdésünkre azt válaszolták, hogy az államtitkárok házon kívül tartózkodnak, ezért nem tudnak minket fogadni. 10-kor tartottunk egy sajtótájékoztatót, majd mi is elmentünk tanulni a holnapi vizsgáinkra.

Szóval úgy igazából szarnak a fejünkre és az egész magyar oktatásügyre. Eszük ágában sincs beszélni az érintettekkel, meghallgatni a véleményeket, válaszolni a jogos kérdésekre. Ha Magyarország tényleg jobban teljesít, akkor hova tűnnek az ösztöndíjak? Miért kell kirúgni a legjobb tanárokat? A pedagógus életpályamodell, amit három éve ígérgetnek számukra tényleg csak annyit jelent, hogy többet kell majd dolgozniuk, több gyerekkel egy osztályban és a juttatásaik is csökkenni fognak? Ha tényleg olyan fontosnak tartják a műszaki- és a természettudományi képzéseket, akkor miért csökken 20%-kal a BME támogatása?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 231 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. június 07. 17:39
..." majd mi is elmentünk tanulni a holnapi vizsgáinkra." Ez jó húzás volt. Ha nem akarod ciszternában végezni, úgy 30-40-50 év múlva, tedd ezt máskor is. A főbejáraton keresztül, öntudatosan.
_TFM
2013. június 07. 14:54
A levélváltásból egyértelműen kiderült, hogy Hoffmann és Klinghammer államtitkárok nem fognak fogadni minket. A cikk második felében le van írva, hogy a szerdai találkozóra nem hőbörögni mentünk volna, hanem egyrészt feltenni a kérdéseinket, abban reménykedve, hogy végre rendes válaszokat kapunk, másrészt azzal a céllal, hogy a Felsőoktatási Kerekasztal tárgyalásai a jövőben nyilvánosak legyenek, hogy az érintettek (ami körülbelül 10 millió embert jelent) megtudhassák pontosan mi zajlik a megbeszéléseken érdekegyeztetés címén. Nem sajtóra gondoltunk, hanem videó- vagy hangfelvételre, ill. jegyzőkönyvre. Mivel felelős vezetőink és a törvénybe foglalt érdekképviseletek minden bizonnyal makulátlanul végzik a dolgukat, flottul megy az érdekegyeztetés, nem értem miért ne lehetne felvenni és nyilvánosságra hozni a tárgyalást. Valaki felvetette, hogy minek lett volna ott Hoffmann, talán már azt se tudjuk, hogy ki a felsőoktatásért felelős államtitkár? A megbeszélésen egy középiskolás is jelen lett volna és továbbra is tartjuk magunkat ahhoz az állításhoz, hogy a felső- és közoktatás szervesen összefügg, nem lehet a kettőt teljesen külön kezelni. A közoktatás is tele van problémákkal, ezekről is szó esett volna, ha az államtitkárok megjelennek. A levelezés: "Kedves Forgó Melinda! A megállapodásnak megfelelően a Hallgatói Hálózat aktivistái szerdán fél kilenckor meg fognak jelenni az Emberi Erőforrások Minisztériumában, hogy Hoffmann Rózsa és Klinghammer István államtitkárokkal tárgyaljanak. A Hallgatói Hálózatot Tóth Fruzsina Márta, Kiss Soma Ábrahám, Gyetvai Viktor és Fernengel Ágnes képviseli, a beszélgetést Csillag Ádám rendező dokumentálja. Terveznek-e az államtitkárságok közös sajtótájékoztatót összehívni a megbeszélés utánra? Amennyiben nem, a Hallgatói Hálózat saját sajtótájékoztatót hirdet meg a tárgyalás kapcsán. Üdvözlettel: Fernengel Ágnes a Hallgatói Hálózat aktivistája" "Kedves Fernengel Ágnes! Ezúton tájékoztatom, hogy a holnapi egyeztetésen Dr. Fullajtár Gergely és Dr. Gilly Gyula (akivel már pénteken találkoztak) fogja Önöket fogadni, hogy megismerjék és megértsék az Önök problémáit. A beszélgetés problémafeltáró célú és nem sajtó nyilvános. Üdvözlettel: Forgó Melinda kabinetfőnök Emberi Erőforrások Minisztériuma Felsőoktatásért Felelős Államtitkárság" "Kedves Forgó Melinda! Az Ön által is aláírt megegyezés értelmében holnap reggel a Hallgatói Hálózat aktivistáival Klinghammer István és Hoffmann Rózsa államtitkárokkal tárgyal. A megállapodást hárman írták alá az államtitkárságokról, kérem, hogy tartsák magukat az abban leírtakhoz. Mi is ezt tesszük. Üdvözlettel: Fernengel Ágnes a Hallgatói Hálózat aktivistája"
lavor
2013. június 07. 10:08
"Május 31-én, pénteken aktivistáink úgy döntöttek, hogy elég volt az alkalmatlan és impotens minisztériumi vezetőkből, ha nem tudjuk őket jobb belátásra bírni, akkor ennyi volt. Itt az ideje, hogy kirúgjuk őket és megalapítsuk az új minisztériumot." Jah, hogy ez így megy... Nem csoda hogy már maguk az egyetemisták is utálják ezeket az arrogáns seggfejeket.
stefanovszky
2013. június 07. 09:14
Vajon hány hahás van a gáton?? Egy sem. Randalírozni, minisztériumot foglalni, meg székházat, hepciáskodni. Ennyit tudnak. Ennyit érnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!