Lehet földbuta a politika!

2013. június 13. 18:00

A földkereskedelem korlátozásának semmi értelme. Meg az LMP-nek se.

2013. június 13. 18:00
Tallián Miklós
hvg.hu

„A földkereskedelem korlátozásának semmi értelme. Meg az LMP-nek se.

Schiffer András szíves közlése szerint az LMP abszolút birtokmaximumot vezetne be, visszamenőleg is, valamint helyi földbizottságokkal engedélyeztetne minden adásvételt, végül pedig az Európai Zöld Párt segítségével uniós szinten korlátozná a termőföld szabad adásvételét.

Ezzel az LMP pápább akar lenni a pápánál, és nemzeti együttműködőbb a nemzeti együttműködés rendszerénél, nehogy véletlenül idegenszívűnek, hazaárulónak, burzsuj nagytőkésnek és ki tudja, micsodának látszódjon, és az a legkevésbé sem zavarja, hogy eközben végtelenül ostobának látszódik (mert az is).

A földkereskedelem korlátozásának ugyanis semmi értelme, amint azt a legtöbben a középkor után, de legkésőbb a XIX. században felfedezték. Ennek legfőbb oka, hogy a földet nem lehet áttelepíteni, vagy bezárni, mint a traktorgyárat. Ellenben a föld forgalomképességének drasztikus korlátozásával évtizedes károkat lehet okozni az agrárszektornak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wazze
2013. június 13. 21:15
Nektek sincs ertelmetek, zsidrak hvg.hu...
HSL
2013. június 13. 21:10
dániában máshogy tudják... elvileg lehet ott a földdel kereskedni, gyakorlatilag szinte lehetetlen védik, ami a sajátjuk, nédda
kamasuka
2013. június 13. 20:55
De a hvgnek se. Meg a földbuta, arrogáns, szdsz söpredék PMnek, és a buta bajnai féle formációnak sem. Ez kimaradt a hvg förmedvényéből.
OberEnnsinnen
2013. június 13. 19:36
"a földet nem lehet áttelepíteni, vagy bezárni, mint a traktorgyárat. " Pontosan ezért az üzleti, marketing fogások itt kerülendők, s csak másod-, harmadfokon jöhetnek számításba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!