Románia
ÉLŐ
Ukrajna

Nincs élmény?

2013. június 25. 16:18

A magyar baloldal nem engedheti át az érzelmi mezőt az uszító nacionalizmusnak, idegengyűlöletnek.

2013. június 25. 16:18
Szász István
Népszava

„A magyar baloldal szerencsés, hogy Petőfitől József Attiláig magáénak mondhatja költészetünk legjavát. Kitűnő zenészek, színészek készséggel állítják tehetségüket a baloldal szolgálatába. A baloldal igazi ereje mindig is abban volt, hogy tudott nagy érzésekre hatóan a tömegekhez szólni. Willy Brand, Helmut Schmidt, Tony Blair akkor aratták legnagyobb sikereiket amikor bátor baloldali mondanivalóval álltak közönségük elé. Sőt, Churchilltől, Adenauerig, vagy de Gaulleig a karakteres jobboldali politikusok is akkor voltak igazán sikeresek, amikor baloldali értékeket is felidézve a patrióta republikánus hazafiasság hangján szólaltak meg.

A magyar baloldal nem engedheti át az érzelmi mezőt az uszító nacionalizmusnak, idegengyűlöletnek. A baloldalnak ma Magyarországon inkább, mint a múlt század elején van hiteles, érzelmileg – is – erőteljes mondanivalója. Kötelessége kimondani azokat a szavakat, amelyek megérintik az egyre nehezebben élő emberek szívét. Menyien vannak? Tessék a szavak és az érzelmek frontján kiállni és látni fogják mennyien – nagyon sokan(!) – gyűlnek a talán nem is jelképes baloldali zászló alá.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2013. június 25. 22:58
aha, és demokratatoleráns módjára einstandolja Petőfit, JA-t. de ezt is még boldogult kiselvtársi korában magyarázhatta valami akkori őskövület, aztán ennél tovább máig sem jutott. primitív sejthalom.
amok
2013. június 25. 22:57
Churchill mint republikánus. Érdekes meglátás.
Scarmond
2013. június 25. 22:54
"A baloldalnak ma Magyarországon inkább, mint a múlt század elején van hiteles, érzelmileg – is – erőteljes mondanivalója." Hiteles mondanivalóként csak néhány szólam jut eszembe: - elkűrtuk - nem értünk hozzá - ha nem tetszik el lehet menni Talán tavasszal végre rádöbbennek hogy ennek a balhibbant társaságnak nincs jövője, egyik kormány nem tökéletes és hibátlan, de ha csak józan paraszti ésszel összehasonlítjuk őket, akkor ezeknek a férgeknek egy szavazat sem dukál. Volt mszp-s elnökként pedig korszákváltást skandálni, na ezek már tényleg az utolsó rúgkapálózások, de milyen jó is ezt látni :)
qccqccqcc
2013. június 25. 22:03
"Nincs élmény?" Hogyne lenne. Csak rád kell nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!