A miniszter félrelép

2013. június 16. 14:07

Időnként az írásbeli válaszokra is jellemző a politikai adok-kapok, vagy akár a félrelépés, a válasz alóli kibújás, a mellébeszélés.

2013. június 16. 14:07
Szabó Rebeka
Szabó Rebeka blogja

A poszt tárgyát képező miniszteri válasz azonban minden képzeletemet felülmúlja, politikai rutin ide, három éves parlamenti tapasztalat oda, háromszor el kellett olvasnom, mire elhittem, hogy a várva várt információk helyett _tényleg_ ez a propagandaszöveg van a papírra írva. (…)

Azt hiszem, a kérdéseim bármilyen pártállású, jóhiszemű emberben is megfogalmazódhattak volna, amikor szembesül azzal, hogy hiba történt a gazdálkodó családok sorsát húsz évre meghatározó pályázatok pontozásában. De hiába vártam őszinte kíváncsisággal a megoldást, mert amit a miniszter úr válasz gyanánt leírt, abból az derül ki, hogy vagy szövegértési gondjai vannak vagy nincs válasza a kérdéseimre. Idézek néhány állítást – aki megmondja, hogy melyik kérdésemre találok ezekben választ, az a vendégem egy hűsítő limonádéra. (A teljes válasz itt olvasható.)

- »Az NFA munkáját az elmúlt időszakban minden olyan ellenőrző szerv vizsgálta, amely arra jogosult. Semmilyen vizsgálat nem talált egyetlen törvénysértést sem.«

- »Szeretném megnyugtatni Képviselő Asszonyt, hogy az NFA folyamatosan vizsgálja a szerződésekben vállalt kötelezettségek teljesítését, különös tekintettel az állatállomány növelésére. A napokban készült el az első ellenőrzési jelentés, amely alapján kijelenthető, hogy a gazdák időarányosan teljesítik a szerződésben vállalt kötelezettségeiket.«

- »A gazdák tájékoztatásával kapcsolatban felhívom a figyelmét arra, hogy az NFA mind Budapesten lévő központját, mind az összes megyeszékhelyen megtalálható irodáját többféle úton is bármikor, bárki megkeresheti, ott mindig kap segítséget és felvilágosítást.«

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
klr2013
2013. június 17. 08:50
Rebeka, te soha nem leszel miniszter és mégis félreléptél L.B.-vel, aztán mégse baszogat vele senki! Meg azzal sem, pedig megérdemelnéd, hogy egy mandátumtolvaj banda az egész PM. Az LMP végeredményben hálás lehet nektek, hogy elhúztatok Bajnai seggébe, mert ti annyira reménytelen szerencsétlen, meg nem értett, ólommérgezett, darwin- negatív díjasok vagytok, hogy ilyet még Rejtő Jenő sem tudott volna kitalálni.
Akitlosz
2013. június 16. 19:55
Akkor nem kell elfogadni a miniszteri választ. Nem mintha ennek jelentősége lenne, a kormánytöbbség úgyis elfogadja, a válasz tartalmától függetlenül.
Békafa őrnagy
2013. június 16. 19:22
A Szabó Timea meg a Szabó izé Rebeka testvérek?
atila68
2013. június 16. 19:15
http://alfahir.hu/sites/barikad.hu/files/2012/07/szaborebeka_0.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!