Sólyom: Van harmadik út

2013. június 03. 15:37

A volt államfő az Ökopolisz Alapítvány rendezvényén elmondta, van más út is, mint a megkövesedett kettősség.

2013. június 03. 15:37

A résztvevők nem hagyják magukat betuszkolni a közéletet uraló kettős sémába – jelentette ki Sólyom László az Ökopolisz Alapítvány vasárnapi, június 2-ai rendezvényén jelenlévőkről. A volt államfő szerint van harmadik út, „van más is, mint a megkövesedett kettősség”.

Sólyom szerint arra hivatkozni, hogy egyes rendelkezések máshol is előfordulnak, „olyan, mintha az állatorvosi ló jó egészségi állapota mellett azzal érvelnénk, hogy betegségei külön-külön más lovakban is előfordulnak”. A volt köztársasági elnök úgy gondolja: Magyarországon a diktatúra emlegetése képtelenség, „de a 2010 előtti húsz évet tévelygésnek minősíteni nem különb”. Sólyom szerint az Unióval való közös nyelv beszélése a partnerként való elismerés első feltétele. „Ez az egyedüli kulcsa az érdekérvényesítésnek” – jelentette ki.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2013. június 04. 11:13
Sólyom úr! Ön jogtudós, elismert ember. Nem vitatom a képességeit. Abban nagyot téved, hogy partnernek tekinti azokat, akik miatt itt tartunk, ahol.
liberal
2013. június 04. 11:08
Tisztelt Sólyom László úr! Nagyra becsülöm tehetségét, szorgalmát, tudását mindazt, amit Magyarországért tett, tesz. Kétségtelen az is, hogy nagy hiba volt, hogy a FIDESZ nem vonta be Önt az új alkotmány elkészítésébe. Az is igaz - kívülről legalábbis úgy tűnik-, hogy nem is bánt Önnel az Önt megillető tisztelettel. Nem vagyok sem jogász, sem szakembere az alkotmányozásnak, tehát a véleményem igazán nem tekinthető az Önéhez még kissé sem mérhetőnek. A hasonlatára szeretnék csak reagálni, ami igazán nem ül. Ugyanis csak akkor érvényes, ha egy ló egészségi állapotát érintő más lovakban külön-külön megtalálható jegy az betegség, de nem lehetnek betegség, mert ezzel a lovak külön-külön tökéletesen egészségesek ezzel együtt. Másrészt nem is lett bizonyítva, hogy a jegyek betegségek, még vizsgálják. Külön-külön ezek a jegyek egyetlen lóban sem okoztak betegséget, akkor nyilván összesen sem okozhatnak betegséget bármelyik lóban (vagy ha x zérót összeadok az még mindig zéró marad). Valami jobbat kéne kitalálni, ha azt szeretné közérthetőbben tenni, hogy Ön szerint mi a baj az alkotmányozással, mert ez a hasonlat pontosan azt igazolja, hogy nagyon meglapozatlan, furcsa érvek, szokásos balliberális riogatások, rémkép kreálások hangzanak el a kritizálások során, de igazán nem találnak jogi érveket a kritikák alátámasztására.
belga
2013. június 04. 09:57
A tetszi/nem tetszik arány alapján azt mondhatjuk, hogy a jelenlegi politikai elit az itt "szavazók" több, mint 2/3-adának megfelel (kinek ez a fele, kinek az). A közel egyharmad viszont mást szeretne. Esetleg igazi nemzeti összefogást. Nos a hozzászólásokat olvasva erre nincs sok esély, mert addig ameddig a választók többsége elvan ezzel a felszínen zajló acsarkodással addig ez marad. Én bizony sajnálom hogy így van, annak ellenére, hogy Sólyommal sok mindenben nem értettem egyet és karaktere sem 100%-ig szimpatikus számomra.
Ouroboros
2013. június 04. 09:50
Lok'tar, Elnök Úr!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!