„a kis szepsy mesélt vagy két éve sokat arról, hogy meg kéne csinálni mád borát, úgy, hogy a helyi termelők közül minél többen beletegyék a magukét. nem tudom, ez a koncepció valósult-e meg végül, amit tudok, az az, hogy a 2011-es mád furmintot iszogatom épp (a címke szerint a szt. tamás kft. termelte), és nagyon finom, azért a kétezernemsok forintért pláne. az utóbbi időben nagyon sok vad és erőszakos furminthoz volt szerencsém, nem igazán szeretem őket, az úgymond belépőboroknak nem szabad túl határozottnak lenniük, lehet, hogy ez furcsán hangzik, de aki akarja, érti.
másfelől persze jellegtelennek sem szabad lenniük. na mindegy, a lényeg, hogy ha ilyen lenne az alsóközép furmint, az kifejezetten jó lenne, minden tekintetben. van karaktere, nem unalmas vagy súlytalan, de nem is nehézkes, gömbölyű, és hát egyszerűen jó az íze, ami nem kicsit fontos, még ha az utóbbi időben hátrébb is szorult ez a szempont a szubkultúrában.”