Iránytű

2013. június 01. 10:15

Vannak olyan rendőrök, akiknek a fejében valami nagyon nincs rendben. Azoknak például, akik kihallgatása során halálra verték Bara Józsefet.

2013. június 01. 10:15
D. Horváth Gábor
MNO

„Vannak olyan rendőrök, akiknek a fejében valami nagyon nincs rendben. Azoknak például, akik kihallgatása során halálra verték Bara Józsefet.

Az esetről készített részletes igazságügyi boncszakértői elemzésben leírtak olyan brutalitásról árulkodnak, ami amellett, hogy rettenetes és elfogadhatatlan, teljes mértékben érthetetlen is. Érthetetlen, mert irracionális. Vajon mi vezérelhette ezt a két rendőrt? Mi az oka, hogy ilyen állatias düh tört ki rajtuk? És ez hogyan homályosíthatta el tudatukat, hogyan olthatta ki a fejükben a lámpát, hogy rendőrökként különösen észnél kell lenniük, hiszen az erőszak indokolatlan alkalmazása a társadalmi bizalmat rengetheti meg.

Megrázóak az anyja kezei között lévő, félájult kislányról készült felvételek is. A kilencéves gyermek a Debrecen–Ferencváros meccs után lett rosszul a szurkolókra fújt könnygáz miatt. A rendőrök magatartása ebben az esetben sem érthető. Az országos rendőrfőkapitány által elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a könnygáz bevetése szakszerűtlen és aránytalan volt. Alkalmazása nem állt arányban a szurkolói csoport magatartásával. Az intézkedés célja elérhető lett volna enyhébb kényszerítő eszközökkel vagy akár azok mellőzésével is. Vajon mi oltotta ki a fényt a könnygáz bevetésére utasítást adó rendőrparancsnok fejében? Aki feltehetően szintén pontosan tudta, hogy az erőszak monopóliuma és a társadalom érzékenysége miatt sokszoros ellenőrzés alatt kell tartania érzelmeit, indulatait, s hogy minden erejével arra kell koncentrálnia, intézkedése ne lépje át a törvények szabta korlátokat.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. június 02. 02:09
És vannak olyan civilek is, akiknek a fejében valami nagyon nincs rendben. Egyre előemberesedünk, lassan utolérjük amerikát.
mákos lecsó
2013. június 01. 16:17
"Vannak olyan rendőrök, akiknek a fejében valami nagyon nincs rendben." Vannak. És egyre többen lesznek. Mert minden idiótát fölvesznek, aki hat hónapos kiképzéssel "járőrtárs" lehet. Mert értelmes ember rendőrnek már nem megy. Miért menne? Havi száz nettóért? Ezért éjjel, nappal, szombaton, vasárnap és ünnepnap is, az élete árán is.... Mert erre esküdött. Cserébe tiszteleghet minden hülye parancsnak, a média állandóan cseszteti, a titkosszolgálat megfigyeli, az ügyvéd följelenti, (erre meg "harap" az ügyész) az állampolgár leköpi, a kormány meg elvette minden kedvezményét. Az idősebb korosztály beleszarik, "csak ez a szolgálat is elteljen balhé mentesen", a fiatalabb meg azt hiszi, úgy van minden, mint a filmeken. Két érzés kezd elhatalmasodni az állományon. A fásultság, meg az agresszivitás. Van akin az egyik, van akin a másik. Lesznek még itt problémák. Nem kicsik, nagyok.
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. június 01. 13:54
"Vajon mi vezérelhette ezt a két rendőrt? Mi az oka, hogy ilyen állatias düh tört ki rajtuk? És ez hogyan homályosíthatta el tudatukat, hogyan olthatta ki a fejükben a lámpát, hogy rendőrökként különösen észnél kell lenniük, hiszen az erőszak indokolatlan alkalmazása a társadalmi bizalmat rengetheti meg." Hogy mi vezérelhette őket? Egészen biztos, hogy az ajtó mögül előlépett Gyurcsány és parancsot adott Bara József agyonverésére. Ha már 2006 - ban elmulasztották az alkalmat, hogy néhány embert agyonverjenek... Hiszen a márciusi hókatasztrófa után Pintér azzal bizonyította, hogy a hatóságok hibátlanul jártak el, hogy közölte: "senki nem halt meg"! Nomármost: 2006 október 23-án sem halt meg senki. Azaz: ha mégis el akarják ítélni a rendőrök akkori eljárását: ezt a mulasztást valamiképpen pótolni kellett...
Wazze
2013. június 01. 13:50
"Vannak olyan rendőrök, akiknek a fejében valami nagyon nincs rendben." Ez a mondat nem teljesen fedi le a valóságot... Az alábbi viszont igen: Nincsen olyan rendőr, akinek a fejében minden rendben lenne! Pszichésen defektes emberek mennek rendőrnek, a régi állományból pedig aki még esetleg normális volt, az 2006 után leszerelt... Marad a buta, primitív, korrupt, középsúlyosan értelmi fogyatékos réteg, aki mindent és mindenkit gyűlöl, ami nem egy rendőrbakancs! Közel 40 éves koromra el tudom mondani, hogy rendőr rajtam EGYETLEN EGYSZER SEM segített, pedig gyakran rá lettem volna szorulva, lévén cigófertőzött helyen laktam. A rendőrök gyávák és sunyik, a cigót megszólítani sem merik! De ha sokan vannak, mint a patkányok, akármelyik sofőrrel szemben qrva kemények tudnak lenni! Köszönni nem tudnak, utálnak "minket" "buta civileket", akik "nem tudják"... Az pedig alapvetően nem tiszta előttük, hogy a tyúkszaros fizetésüket mi, "buta civilek" kell hogy előteremtsük... Ezért hálából néha elvernek... Nekünk ezekből is csak a legalja jutott! (Illetve ezt juttatták!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!