Csináld vagy ne csináld – katasztrófahelyzeti kisokos politikusoknak

2013. június 06. 10:36

Szeretnénk segíteni a pártok Habony Árpádainak és Szigetvári Viktorainak.

2013. június 06. 10:36
Farkas Gábor
Publius

„Attól, hogy az ország szenved, te még jól is kijöhetsz a dologból – ez a mondat jellemezheti a pártok kommunikációs stratégáinak tanácsait, amikor meghallják a híreket egy közelgő katasztrófahelyzetről.  Most pedig az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb dunai árvize közeleg, így szeretnénk segíteni a pártok Habony Árpádainak és Szigetvári Viktorainak azzal, hogy az utóbbi évek mintái alapján összegyűjtjük azokat a lépéseket, amelyeket érdemes megtennie egy politikusnak, hogy jobb színben tetszeleghessen a választók előtt. Tehát Viktor, Ferenc, Gordon és a többiek, figyelem: Nem hagyunk titeket bajban, segítünk!

Jelentsd be, hogy fel vagytok készülve!

Ha épp kormányon vagy, nagyon fontos lépés a lakosság megnyugtatása szempontjából, hogy a magabiztosság és felkészültség látszatát keltsd, hiszen az senkinek nem lenne jó, ha kételkednének benned és a kormányodban. Ha van még pár nap a valódi helyzetig, nem feltétlenül kell még neked nyilatkoznod, mozgósítsd csak a kormányszóvivőt, esetleg a honvédelmi- vagy belügyminisztert.Ha pedig ellenzékben vagy, szólítsd fel a kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges lépést, ne sajnáljon időt, pénzt vagy erőforrást. Ezt persze helyezd olyan szövegkörnyezetbe és mondd olyan hangsúllyal, hogy az emberek kételkedjenek benne, hogy a kormány ezt valóban meg fogja tenni.

Halassz el valamit!

Bármennyire is szuper politikus vagy, azt neked is látnod kell, hogy az emberek a politikusoknál csak egy dolgot utálnak jobban, a politikai rendezvényeket! Itt a kiváló alkalom, hogy elhalassz egyet, kivívva így az emberek szimpátiáját, meg hát a rendezvényeken megjelentek átlagos számából kiindulva túl nagy veszteség nem is érhet ezzel.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
*ufó*
2013. június 06. 12:47
--Tehát Viktor, Ferenc, Gordon és a többiek, figyelem: Nem hagyunk titeket bajban, segítünk!-- hát, evvel szerintem, elkéstél ezek mind bukott politikusok
bigyomail
2013. június 06. 11:42
Azt ne feledjük, hogy sokan nagyon is vevők erre a fajta PR tevékenységre. Ha nem így lenne, akkor a politikusok nem használnák ezt fel szerte a világban. Régebben azt hittem, hogy ez csupán egy szűk réteg, de nem. Persze, aki nem vevő rá, az röhög, de egyre inkább úgy látom, hogy azok, akiknek tetszik, ezen megsértődnek, őket tényleg bántja, mert tényleg komolyan bedőlnek ennek a trükknek és azt hiszik, hogy a gáton kamerák kereszttüzében gumicsizmát tesztelő politikus fontos szerepet tölt ott be és nem csak láb alatt van azért, hogy saját kampánycéljaira használja fel a katasztrófahelyzetet.
Magyargyerek 2.0
2013. június 06. 11:39
Le vagy maradva haver! Ezt már mind megtették. Még A Böszme kirakatlapátolása is megvolt..
Antigoné
2013. június 06. 11:31
Katasztrófahelyzeti kisokos magukat újságíróként aposztrofáló firkászoknak: 1.Ülj a kényelmes forgószékedben a billentyűzet előtt és fikázz mindenkit! 2.Még véletlenül se indulj el körülnézni: te is segíthetsz-e valamiben 3. Miután nevetségessé tetted a gátőrt, a katonát, a rendőrt, a diákot és kisgyerekes apukát, aki izzad a homokzsák alatt, dőlj hátra elégedetten: Hú, de jól megmondtam! Eztán jegyzik majd a nevemet (talán még pénz is áll a házhoz)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!