Áramtalanítás

2013. június 25. 07:53

A német óriás döntése olyan üzenet, amelyet illene komolyan venni a kormánynak, mert ha tényleg beindul a dominóelv, az beláthatatlan következményekkel járhat.

2013. június 25. 07:53
Bihari Tamás
Népszava

„Bezárja az E.O.N. a debreceni és nyíregyházi kombinált erőműveit. Ezzel a távhőszolgáltatás is bedőlhet a két megyeszékhelyen. Újabb munkahelyek szűnhetnek meg, holott az energiaszektorban az utóbbi hetekben egyre több ember veszti el az állását. Mondják, Orbán Viktor ígéretét félremagyarázták, mert ő az egy millió munkahelyet úgy értette, hogy tíz év alatt annyit szüntet meg és ezt időarányosan igenis tartja. 

Mindehhez három évi kemény kormányzati energiapolitikai erőfeszítésre és desszertnek a rezsicsökkentésre volt szükség. Nagy kár ezekért az erőművekért. A baj csak az, hogy ennek a két helyi erőműnek a bezárása lehet az első két dominó, ami eldőlt és hamarosan követheti a többi. A német óriás döntése olyan üzenet, amelyet illene komolyan venni a kormánynak, mert ha tényleg beindul a dominóelv, az beláthatatlan következményekkel járhat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ormányos csillós
2013. június 25. 14:25
A nagy dicső Szovjetuniót nem magasztalta így a népfosa, mint a nyugati vérszívó multikat.
puszika
2013. június 25. 10:57
Ez a Bihari még saját lapját sem olvassa.Szelektíven tud csak gondolkodni,a tények nem érdeklik.Ő az a lapmunkatárs,akinek mindenről csak egy dolog jut eszébe,mint a Móricka viccben. Te tamás ,nem kellene újra érettségizned,hogy bizonyos szövegeket, olvasás után ,meg is értsél!!
miloka
2013. június 25. 10:43
""korszerűsítették a hálózatokat és új erőműveket is építettek." A népsara szerint. Amit fejlesztettek azt is mi pénzünkből. Volt olyan tétel az áramszámlákon, ami ezt a célt szolgálta. Amúgy meg most az elmű zsarolni próbál. Inkább arra törekedne, hogy időben számlázzon ki és ne üljön a pénzünkön. Speciel nálam. 2 hónapja leolvasták az órát, végszámla az még mindig nincs. Ám a magasabb résszámlát azt szépen küldik. Ez nem az első ilyen alakalom. Érdekes módon csak azoknak nem jött meg a végelszámolás, akiknek túlfizetésük van.
hátakkor
2013. június 25. 10:26
azért az e.on bejövetele előtt is volt áram, gáz és távhő, stabilabban, mint mondjuk Kaliforniában..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!