Nyílt levél a magyar miniszterelnöknek

2013. május 08. 13:35

Arra kérlek, hogy – ha lehet, vidd magaddal Áder János államelnököt is – menj el Szatmárra, és tegyél egy szál virágot Bara József sírjára.

2013. május 08. 13:35
Tamás Gáspár Miklós
Magyar Nemzet

„Nyilván tudsz róla, hogy Bara József – partiumi magyar ember – az izsáki rendőrőrsön 2013. április 8-án meghalt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság jelentése szerint Bara Józsefet »elszámoltató jellegű kihallgatásnak vetették alá, amely során vele szemben... tettlegességre került sor«. (...)

Tudnod kell, hogy nem csak a te kormányzásod alatt szoktam bírálni a rendőri erőszakot – meg a rendőri erőszakkal kapcsolatos, jogérzéket, igazságérzetet sértő magatartásokat és érzületeket. Valamikor az ilyen dolgokban egyetértettünk, s talán ebben a tekintetben – ha másban nem is – még mindig egyetértünk. Említetted a múltkoriban Gaskó Istvánnak, hogy együtt szagoltatok puskaport annak idején. Magam is emlékszem az illatára. Egy szó mint száz, arra kérlek, hogy – ha lehet, vidd magaddal Áder János államelnököt is – menj el Szatmárra (Szatmárnémetibe, ha így jobban tetszik), és tegyél egy szál virágot Bara József sírjára. Az államnak, amelyet a sors kifürkészhetetlen végzéséből te vezetsz most, felelősséget kell vállalnia mindazokért, akik a területén élnek. Úgy fest, hogy Bara Józsefet agyonverték a magyar rendőrök, mindenesetre gyanús körülmények között pusztult el állami intézmény – az izsáki rendőrörs egyik helyiségében. Kérlek, keresd föl Bara Enikőt és Bara Csabát – a megboldogult testvéreit –, és vigyél virágot kínok között eltávozott felebarátunk fejfájára.”

(részletek a Magyar Nemzet május 8-ai számában megjelent nyílt levélből)

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2013. május 12. 17:55
TGM! Arra kérlek, hogy vidd magaddal a liberális pereputtyodat is menj el Olaszliszkára és vigyél virágot a kínok között eltávozott Szögi Lajos sírjára. Utána keresd fel az özvegyét és a cigányok által megfélemlített gyerekeit. Olaszliszkát ne a Moszkva téren, ne is a Széll Kálmán téren keresd.
Szekelygobe
2013. május 11. 17:59
TGM este un jidan inputit care a fugit din Cluj si a venit in Ungaria de unde iar a plecat in Anglia unde a primit cetatenie ca si in izrael.In todeuna a fost un nimand care ar fi vrut sa fie cineva dar na reusit decit un cacat mare.Nicaier nu este luat in seama si pentru aceasta se tot se agita.Deci nu trebuie se ne comlpicam cu dinsul ca o sa dispara cum a aparut.Ezt csak azért irtzam olául hát olvasa ez a szemétláda.
parafin
2013. május 11. 11:12
Nos, akkor szeretném megkérdezni, hogy a 70 dislike Orbán Viktornak szólt, vagy a magyarságnak, kedves magyarkodók? Rövidzárlat van a fejekben? TGM-nek igaza lett, mert Orbán Viktor elment, és vitt egy szál virágot a magyarországi rendőrségen halálra vert, majd lerománozott magyar férfi sírjára? Nem lehet, hogy a kettős mérce helyett ideje volna magyarokban és magyarkodókban gondolkodni?
pofon
2013. május 09. 00:54
Nekem meg lesújtó véleményem van a "lesúlytó"-ról. Ennyit ér a kritikája is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!