A bringás a bűnbak

2013. május 16. 15:39

Nem a kerékpárosok a szélhámosok! Vannak rámenős, agresszív alakok, akiknek egy része biciklivel jár.

2013. május 16. 15:39
Szabó Katalin
Borsod Online

„Autóval kanyarodva magam is rettegve haladok át a kerékpárúton, mert előfordult már, hogy belém hajtott a messzebbről, száguldva érkező, a gyalogosoktól addig nem is látható bringás. Fel volt háborodva, miért nem adtam elsőbbséget! Természetesen megálltam volna, ha nincs túl messze, ráadásul a gyalogosok takarásában. Benne az fel sem vetődött, hogy ő viszont lassíthatna, ha látja a kanyarodó autót!

A biciklisek egyébként a gyalogosokra és egymásra nézve is veszélyesek, amikor nagy sebességel suhannak tova. Ajánlanám a csengő használatát – de nem utat törő, hanem az elhaladásról hírt adó jelként. Nem remélem, hogy hamarosan béke lesz az utakon. Amíg a gyerekek nem szedik magukra otthon, óvodában, iskolában a tudást, hogy »közterületen nem szemetelünk és se gyalogosan, se kerekeket hajtva nem kockáztatjuk mások biztonságát«, addig jó lesz vigyázni! És ne legyen bűnbak a kerékpáros, mert semmivel sem veszélyesebb a többinél!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!