A német bárók és a magyar oligarchák harca

2013. május 22. 16:48

Kidobták a német grófokat, helyüket pedig Simicska, Nyerges és társaik személyében a magyar oligarchák foglalták el.

2013. május 22. 16:48
Jurenkó Ferenc
Jobbegyenes

De valójában mi is a bajuk a németeknek? Tényleg a demokratikus értékek miatt aggódnak? Fenét! Annyi történt csupán, hogy 2010-ben a vezetőváltáskor a »Magyarország« nevű kaszinóban lecserélték a vörös inges korrupt, a vendégekkel is összejátszó krupiékat. Majd szépen hozzáláttak kihajigálni a német, osztrák és különböző nemzetiségű vendégek egy részét, akik eddig bármire fogadtak, valahogy mindig bejött, ezért szerettek itt játszani, és most ezért nem nagyon akaródzik odébbállni. Bizonyos asztalokhoz még leülni sem lett volna szabad hagyni őket, ez történelmi bűn volt. (...)

De érdemes azt is megnézni, hogy mi történt a kaszinóban a vezetőváltás után. Kidobták a német grófokat, helyüket pedig Simicska, Nyerges és társaik személyében a magyar oligarchák foglalták el. Az eleinte bizakodó kisnemesek alig-alig ülhettek le a »földbérlet« és egyéb nagyobb tétű asztalokhoz, az itt található székek ugyanis a zöldbáróknak voltak fenntartva. A közönséges magyar kisiparosokat az alacsony tétű »Trafik« feliratú asztaltól szorították ki, és a teremszolgák továbbra sem kapnak jattot. A közönséges zsellérek pedig csak csóválják a fejüket, magukban morogják: nem erről volt szó.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Toportyán zsóti
2013. május 22. 23:51
Szokásos országvesztés lesz a kurucos szabadságharc vége,a reális erőviszonyokat alapul véve!A csuti törperős katasztrófába viszi Magyarországot,valaki bele erőltethetne 1 muraközi répát a szájába!
balint60
2013. május 22. 20:42
"a teremszolgák továbbra sem kapnak jattot". Nem a fenét! Pontosan ők azok, akiknek hivatalos jövedelmét harmadik éve csökkenti a jómódúakat gazdagító "arányos" adórendszer (tudjuk, az az, amelynek "mindenki a nyertese lesz") és akiket most a "rezsicsökkentés" böffjével vél aprópénzzel kifizetni az Orbán-rendszer. Biztos lesz közöttük jó néhány, akik az odavetett alamizsna hatására megfeledkeznek a Közgépről, az állami földek osztogatásáról, a busás tanácsadói szerződésekről, a trafik-mutyiról. A zármondat azonban helyes: "nem erről volt szó!"
gutman
2013. május 22. 18:35
Ritka jó írás,minden szava igaz!
kjkj945
2013. május 22. 18:10
"" Tehát a Nyugatnak nem az a problémája, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. Arra tesznek magasról, az a gondjuk, hogy sérültek az eddig busás hasznot hajtó üzleti érdekeik. Szívesen megszabadulnának az utóbbi időben újra a vonakodó csatlósállam szerepét eljátszó jelenlegi kormányzattól. A közönséges gyalogosok pedig, a nagyon rossz és a kevésbé rossz között választhatnak. Nem nagy kilátások… "" A német bárók tehát alig (magyar) marhák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!