BL-győztes lett a Győr

2013. május 11. 17:45

Érkezhet világ tavalyi legjobbja, Alexandra do Nascimento is. Ha ez megvalósulna, az már arra emlékeztetne, amikor a Real Madrid minden évben begyűjtötte az aranylabdásokat.

2013. május 11. 17:45
Haszán Zoltán
444

„Tavaly nyáron Böhn után a spanyol Ambros Martin érkezett, őt a városban onnan ismerhették, hogy az Itxakóval 2011-ben kiverte a BL-elődöntőben a Győrt. Egy légióst hozott magával, a 33 éves francia Raphaelle Tervel. A pályán az edző meghosszabbított karjának számító Tervel is nyert világbajnoki aranyat, igaz, még 2003-ban, és ezüstöt 2011-ben, klubszinten pedig KEK-et, és volt már BL-döntős is. Leszerződtetését úgy engedhette meg magának a Győr, hogy szerzett két új szponzort. Martinnal nagyon összeállt az addig sem gyenge csapat, a Győr BL-rekordot állított fel azzal, hogy sorozatban 13 meccset nyertek. Az első vereségük az elődöntő visszavágóján az idegenben kettővel legyőzött román Valcea ellen volt Veszprémben, az majdnem a döntőbe is került. Aztán a finálé első meccsén megint visszajött a régi forma, és hárommal verték a Larvikot Norvégiában.

Hogyan tovább?

Az biztos, hogy ketten is távoznak a Győrből. Az egyik a szerb Andrea Lekic, aki elégedetlen volt azzal, hogy átlövőt játszik a csapatban, miközben irányítóként érzi a legjobban magát. Decemberben az Európa-bajnokság legjobbjának is választották ezen a poszton, de Győrben erre ott van Görbicz a csapatban. A másik távozó a montenegrói Jovanka Radičević, a jobbszélső a döntő két meccsén összesen tíz gólt lőtt, a BL-ben összesen 57-et. Lekic 55-öt dobott a kupasorozatban. Ők mindketten a sztárcsapatot építő macedón Szkopjébe mennek.

Hogy ki érkezhet? Lényegében bárki, tényleg a világ legjobbjai közül válogathat a Győr, különösen úgy, hogy a spanyol női csapatokat erősen érinti a válság, a dánoknál is komoly problémák vannak, a magyar klubnál is krőzusabb román Valcea pedig bedobta a törölközőt. Évek óta lehetett hallani, hogy túlköltekeztek, idén tavasszal már hónapokat csúsztak a fizetések, a román válogatott beállósa, Ionela Stanca idény közben bontott emiatt szerződést a csapattal. A románok bejelentették, hogy az eddig 3,5 millió eurósra becsült költségvetésüket 1,5 milliósra apasztják az új idényben. Legjobbjuk, az átlövő Katarina Bulatovic éppen Győrben köthet ki, ahogyan hírbe hozták már a tavalyi teljesítménye alapján a világ legjobbjának választott Alexandra do Nascimentot is a klubbal. Ha ez megvalósulna, az már arra emlékeztetne, amikor a Real Madrid minden évben begyűjtötte az aranylabdásokat. Csak itt észszerűbben gazdálkodnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2013. május 12. 09:01
A magát is túlsztároló brazil szélső-munkáját érdekes lesz kordában tartani. A montenegrói kislány megbízhatósága elképesztő és rejtélyes is... Az valóban jobban esne, ha a domináns játékosok között több lenne a magyar. De mondjuk ez a négy (szintén túlsztárolt irányítónk, az örök csere szélső-irányító, a szokásos balkezes reménység, meg a klasszis cserekapus) még sajna kevés lenne a légiósok nélkül.
balbako_
2013. május 12. 06:58
Nagyon hosszú időt kellett várnunk erre. Tavaly egyetlen góllal buktuk a BL döntőt. Most nem volt vita. A Larvik sem szólhat semmit kétszer kaptak ki oda vissza. Most hosszabb széria következhet a Győr akár többször is ismételhet. És amiről az eléggé furcsa hozzáállású szerző nem beszélt, az a Fradi. Őket, ha nem sújtja olyan példátlan sérüléstömeg beverekedhették volna magukat akár a döntőbe is! Ez viszont azt jelzi, a magyar női kézilabda kezd igen magas szinten muzsikálni.
OrangeOrder
2013. május 11. 20:08
Igen, és ez nem egy egyszerű serleg. Ez több annál, ez az egész Nemzet sikere: http://orangeorder.blog.hu/2013/05/11/a_gyor_sikere_a_nemzet_sikere
di maggio
2013. május 11. 19:11
Fanyalgók! Nézzetek a táblára!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!